12 martie, ziua Gărzii Naționale de Mediu. Educaţie ecologică în scoli, la Giurgiu

Ziua Gărzii Naționale de Mediu s-a stabilit pe 12 martie prin Ordinul de ministru nr. 224 din 27 februarie 2007. Garda de Mediu a luat fiinţă în 2003, ca instituţie specializată în inspecţia şi controlul modului în care este respectată legislaţia de mediu. Garda Naţională de Mediu veghează asupra respectării prevederilor legislaţiei privind protecţia mediului şi îndeplineşte un rol activ în asigurarea securităţii mediului prin acţiuni de prevenire a riscurilor şi limitarea ameninţărilor de ordin ecologic.




In acest context, comisarii Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu au ales sa sărbătorească în avans luni, 11 martie a.c., ziua Gărzii Naționale de Mediu , printr-o acțiune de educație ecologică desfăsurată la Scoala gimnazială din localitatea Slobozia, activitate la care au luat parte elevi din ciclul primar si gimnazial, dar si cadre didactice ale scolii.

Astfel, comisarul sef al Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu, Larisa Stocheci, le-a vorbit elevilor despre ecologie, despre activitatea Gărzii de Mediu, dar şi despre importanţa colectării selective a deşeurilor. Cu siguranţă, copiii vor reflecta la tot ceea ce au aflat si vor aplica pe viitor. A fost o bucurie sa constatăm că elevii sunt extrem de curioşi şi au pus multe întrebări. Este important să acordăm o atenţie aparte educaţiei copiilor noştri. În familie, la şcoală, cu implicare instituţiilor, puţin câte puţin, vom reuşi să modelăm nu doar elevii, ci şi părinţii, în spiritul protejării mediului
Ne dorim să fim cât mai des în mijlocul copiilor pentru a le vorbi despre menirea instituţiei, dar şi despre importanţa protejării mediului înconjurător.
Activitatea de la Scoala din localitatea Slobozia a avut drept scop conştientizarea şi responsabilizarea tinerei generaţii, dar şi a cetăţenilor că este foarte important să trăim într- un mediu adecvat. Pentru a avea o calitate corespunzătoare a mediului, pentru a transmite generaţiilor viitoare un mediu sănătos de viaţă este nevoie de un efort conjugat al întregii societăţi: instiţutii, agenţi economici, agenţi ecologi voluntari, mass –media, ONG –uri şi, nu în ultimul rând, cetăţeni.
La finalul acţiunii, elevii au fost răsplătiti cu diplome, treninguri si dulciuri.


Coducerea unităţii scolare a apreciat iniţiativa Comisariatului Judeţean Giurgiu al Gărzii de mediu , exprimandu-si dorinţa de a derula şi pe viitor, în parteneriat ,cât mai multe activităţi de educaţie ecologică şi de promovare a unui mediu sănătos.
Comisariatul judetean al Garzii Nationale de Mediu
Comisar sef Larisa Stocheci