Scopul principal al Guvernului PNL este construirea unui sistem public de sănătate rezilient și accesibil pentru populație, dar și a unei infrastructuri sanitare adaptată nevoilor actuale. Pe scurt, despre țintele Planului Național de Redresare și Reziliență, la capitolul ”Sănătate”, ne-a vorbit președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, unul din oamenii foarte bine familiarizați cu nevoile acestui sistem, extrem de solicitat în această perioadă:
”Investițiile în spații de cercetare, cazare pacienți, infrastructură de utilități, amenajarea de centre de radioterapie, imagistică și alte infrastructuri necesare reprezintă unul din capitolele importante urmărite de PNL în domeniul sănătății.
Scopul acestor investiții este creșterea calității actului medical și îmbunătățirea accestului românilor la serviciile medicale.
Pentru îndeplinirea acestor deziderate, Planul Național de Redresare și Reziliență cuprinde măsuri concrete:
- Construirea a cel puțin 10 unități sanitare noi sau extinse pentru minim 10.000 beneficiari anual pe fiecare unitate
- extinderea/reabilitarea/modernizarea/dotarea altor 15 institute oncologice, din care 3 unități noi pentru peste 10.500 pacienți capacitate suplimentară
- extinderea/reabilitarea/modernizarea/dotarea altor 19 institute pentru boli cardiovasculare, din care 4 unități noi pentru peste 70.000 pacienți capacitate suplimentară.
Alte 12 unități sanitare cu profil oncologic și cel puțin 15 pentru cardiologie vor intra în extindere, modernizare și reabilitare.
Programul pentru sănătate mai cuprinde suplimentarea capacității anuale de pacienți cu peste 10.500 în institutele oncologice și cu peste 70.000 în institutele de boli cardiovasculare, dar și asigurarea a 300 de noi paturi de spitalizare în institutele de cardiologie și alte 160 în institutele oncologice.
Toate obiectivele menționate sunt, fără îndoială, ambițioase, dar realizabile, fiind extrem de necesare pentru sistemul sanitar românesc, care, din păcate, și-a demonstrate limitele în criza sanitară pe care o traversăm de mai bine de nouă luni”, a declarat președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu.
Acesta a precizat că, la capitolul ”Sănătate”, cel mai important obiectiv, pentru județul Giurgiu, este construirea unui nou spital județean, în acest scop urmând a fi demarate rapid procedurile de preluare, realizare studii de teren și studiu de fezabilitate, în condițiile în care, împreună cu primarul municipiului Giurgiu, a fost, deja, identificat un amplasament.
În același timp, tot cu finațare din PNRR, va fi modernizat actualul Spital Județean, dar și Spitalul Orășenesc Bolintin Vale – a mai declarat președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.
(Articol preluat de pe https://flux24.ro/)