Social

570 de persoane din Giurgiu suferă de Alzheimer, iar peste 170 au Parkinson

În evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului  (DGASPC) Giurgiu se află în prezent 6.888 persoane adulte cu handicap, a anunţat recent instituţia menţionată într-un comunicat de presă. Potrivit documentului menţionat, 6.617 dintre persoanele cu handicap din Giurgiu sunt îngrijite de către propriile familii, iar 271 se află în centrele de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică, centrele de îngrijire şi asistenţă şi locuinţele protejate din cadrul DGASPC Giurgiu.Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială au mai anunţat că numărul adulţilor cu handicap din judeţul Giurgiu este mai mic cu 217 cazuri  decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Mai mult de jumătate dintre adulţii cu handicap, adică aproape 57%, au fost încadraţi în gradul de handicap accentuat, iar 36% sunt încadraţi în  gradul de handicap grav.

Peste 2.100 de persoane pentru care Comisia de Evaluare a eliberat certificate  de handicap sunt din mediul urban iar aproape 4.800 sunt din mediul rural.

DGASPC Giurgiu a mai arătat că în ultimul an a crescut numărul persoanelor diagnosticate cu demenţă Alzheimer, de la 522 la 577 de cazuri. De asemenea, a crescut şi numărul persoanelor diagnosticate cu boala Parkinson, de la 165 la 173 de cazuri. În schimb, a scăzut numărul persoanelor nevăzătoare, de la 869 la 815 de cazuri, precum şi numărul persoanelor diagnosticate cu diabet şi încadrate într-un grad de handicap, de la 749 la 695 de cazuri.

Dintre cele 6.888 de persoane cu handicap, 4.425 au fost încadrate în grad de handicap cu valabilitate permanentă. Celelalte certificate de handicap se reevaluează la interval de şase sau de 12 luni, în funcţie de decizia Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap.

Conducerea Comisiei anunţă că pentru întocmirea dosarului de încadrare într-un grad de handicap este nevoie ca persoanele respective să prezinte referate medicale de la medici specialişti precum şi analize medicale care să dovedească  evoluţia bolii şi eventualele complicaţii.

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!