Actualitate

ACTIVITĂȚILE DE PREVENIRE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII GIURGIUVENI CONTINUA

Polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității în colaborare cu polițiștii Secției numărul 2 Poliție Rurală Comana au desfășurat activități de prevenire în cadrul Programului de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor la Școala Gimnazială numărul 1 Vărăști, Școala Gimnazială numărul 1 Dobreni și Școala Gimnazială numărul 1 Obedeni, din județul Giurgiu.
Joi, 3 mai a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități de prevenire în cadrul Programului de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor la Școala Gimnazială numărul 1 Vărăști, Școala Gimnazială numărul 1 Dobreni și Școala Gimnazială numărul 1 Obedeni, din județul Giurgiu.
 Polițiștii giurgiuveni au desfășurat activități de informare privind fenomenul delincvenței juvenile și necesitatea reducerii factorilor de victimizare a minorilor, având ca scop responsabilizarea copiilor cu privire la respectarea unor norme sociale.
Au fost prezentate măsurile de prevenire a bullying-ului în școli, a comportamentelor violente, siguranța pe rețelele de socializare, precum și măsurile de răspundere penală a minorului conform Noului Cod Penal.
Au fost purtate discuții interactive despre riscurile consumului de droguri.
La activitate au fost prezenți elevii și cadrele didactice din cadrul unităților de învățământ care au participat activ la activitățile preventive desfășurate.
Totodată, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat și activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a infracțiunilor de “Lovirea sau alte violențe” și  a infracțiunilor de violență domestică în localitățile Vărăști și Herăști, din județul Giurgiu.
Cetățenii din mediul rural au fost atenționați cu privire la existența unor fapte și tentative a unor persoane rău intenționate de a comite furturi din locuințe, vizând bunuri și sume de bani, prin diverse moduri de operare.
Au fost purtate discuții și cu cetățenii de etnie romă, în baza Planului de incluziune a cetățenilor români aparținând minorității rome, punându-se accent pe evitarea comportamentelor violente și a limbajului agresiv, pe reducerea absenteismului școlar și pe renunțarea la căsătoriile timpurii.
Au fost făcute recomandări și distribuite materiale informativ – preventive privind prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului precum și a infracțiunilor cu violență.

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!