Acuzaţiile i-au fost aduse în cadrul conferinţei de presă a organizaţiei PNL Giurgiu. Autorul este un fost lucrător în cadrul Poliţiei de Frontieră, domnul Mircea Păcuraru, care-l acuză pe actualul şef al ITPF Giurgiu că ar fi subiectul principal în câteva dosare privind traficul de ţigări la frontierele de Vest (Timişoara – Arad), de asemenea a suportat două sancţiuni disciplinare cu reţinere şi interzicerea părăsirii garnizoanei pe perioada cercetărilor, două mustrşri scrise legate de activitatea sa.
Domnul Păcuraru inducea ideea că Marius Popară ar fi protejatul fostului ministru al Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, cu care este vecin de vilă în localitatea Pecica din judeţul Arad. Odată ajuns în funcţie, Marius Popară a tăiat în carne vie, eliberând din funcţie o serie de lucrători din cadrul ITPF recunoscuţi ca fiind profesionişti în materie, fără o argumentaţie care să-i susţină decizia.
Contactat telefonic, comisarul şef Marius Popară a negat toate acuzaţiile aduse, considerându-le speculaţii fără acoperire în realitate. Aşadar, nu a fost niciodată cercetat în legătură cu traficul de ţigări, sau oricare altă activitate, şi nici nu este vecin cu Traian Igaş.
Iscoditori cum suntem din fire am făcut scurte cercetări şi am găsit câteva articole de presă care-l vizează pe comisarul şef Marius Popară.
Iată, în rezumat ce scrie într-un articol, publicat pe site-ul Pressalert.ro sub titlul: „Soţul unei contrabandiste din dosarul Moraviţa, şoferul adjunctului şefului Poliţiei de Frontieră Timiş”.
„Adjunctul şefului Poliţiei de Frontieră Timiş, comisarul Marius Popară, şi-a ales să-i fie şofer un agent, Mircea Marcu, a cărui soţie este anchetată de procurorii DNA pentru contrabandă în dosarul disjuns din ancheta care a vizat gruparea care a acţionat în Vama Moraviţa. Marcu Marinela Alexandra a fost interceptată în acest dosar, anchetatorii stabilind faptul că lucra împreună cu sora sa, Busse Angelica, o celebră contrabandistă din zonă, care a fost trimisă în judecată pentru aderare la un grup infracţional organizat, dare de mită în formă continuată (9 acte materiale) şi contrabandă.
Întrebat de PRESSALERT.ro dacă nu există riscul unor scurgeri de informaţii în condiţiile în care agentul are astfel de conexiuni în lumea contrabandiştilor de ţigări, comisarul Popară a declarat că „nu cunosc aceste date. Nu am făcut astfel de verificări.”
Într-un alt articol publicat de site-ul nominalizat, putem citi că: „După ce în perioada embargo-ului a lucrat la Vama Moraviţa, a ajuns şeful sectorului Sânnicolaul Mare, având în subordine şi Vama Cenad, care, atunci, era celebră, printre altele, pentru contrabanda cu flori. O anchetă internă a găsit o serie de nereguli grave. Printre acestea s-a descoperit faptul că o gheretă aflată la intrarea în Vama Cenad, unde tatăl lui Popară vindea asigurări, era alimentată ilegal cu energie electrică de la reţeaua punctului de trecere a frontierei. În urma unei anchete interne, s-a stabilit că s-a lucrat extrem de atent, cablul de curent fiind îngropat în pământ pentru a nu da de bănuit.
Pentru că nu s-a putut stabili un prejudiciu exact, dosarul a rămas fără urmări penale. Duă acest incident, comisarul şef Popară a activat ca şef de catedră pregătire juridică la centrul de pregătire a poliţiştilor de frontieră de la Timişoara.
Întrebat despre ancheta care a vizat furtul de curent, comisarul Popară a susţinut că „nu ştiu dacă a existat sau nu. Din punctul meu de vedere nu a fost nici un fel de problemă. Controlul de atunci a vizat activitatea de management”.