DEPISTAT CONDUCÂND UN MOTOCICLU NEÎNMATRICULAT, FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE ȘI SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
Un bărbat este cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând pe drumurile publice un motociclu neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice.
Joi, 2 iulie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii au depistat în trafic, pe Drumul Județean 601, în localitatea Malu-Spart, județul Giurgiu, un bărbat de 44 ani, din comuna Ogrezeni, județul Giurgiu, în timp ce conducea un motociclu neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere, conducere a unui vehicul neînmatriculat și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.
POLIȚIȘTII GIURGIUVENI ÎN MIJLOCUL CETĂȚENILOR!
Adoptarea unei conduite preventive și acordarea unei atenții sporite protejării bunurilor proprii reprezintă condițiile esențiale pentru reducerea infracțiunilor contra patrimoniului.
Joi, 2 iulie a.c., polițiștii giurgiuveni au desfășurat activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a infracțiunilor de “Lovirea sau alte violențe”, a infracțiunilor de violență în familie, a infracțiunilor de înșelăciune, precum și în cadrul Planului de Măsuri pentru incluziunea socială a cetățenilor români aparținând minorității rome în localitățile Cosoba, Joița și Ulmi, județul Giurgiu.
Cu această ocazie cetățenii din mediul rural au fost informați cu privire la existența unor fapte și tentative a unor persoane rău intenționate de a comite furturi din locuințe de bunuri și sume de bani, precum și a infracțiunilor de înșelăciune prin diverse moduri de operare folosite de către infractori ( metoda „Accidentul”, metoda „Câștigul”, metoda „Împrietenirea” etc.), fiindu-le oferite pliante cu recomandări informativ-preventive și prezentate modalități de evitare a conflictelor în mediul familial și a infracțiunilor de înșelăciune.
Au fost purtate discuții și cu cetățenii de etnie romă, în baza Planului de Măsuri pentru incluziunea socială a cetățenilor români aparținând minorității rome, punându-se accent pe evitarea comportamentelor violente și a limbajului agresiv, pe reducerea absenteismului școlar și pe renunțarea la căsătoriile timpurii.
Au fost distribuite pliante cu recomandări informativ-preventive privind furturile din locuințe și prezentate modalități de evitare a conflictelor în mediul familial.
Activitățile de prevenire a criminalității vor continua atât în mediul rural, cât și în mediul urban din județul Giurgiu.
Pentru a evita furturile din locuințe, Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu vă recomandă :
- Montați o încuietoare de înaltă siguranță la intrarea în locuință!
- Nu lăsați ușa descuiată nici pe timpul zilei, nici pe timpul nopții, chiar dacă vă aflați la domiciliu!
- Înlocuiți rapid orice încuietoare devenită nefuncțională sau a cărei cheie ați pierdut-o!
- Când plecați de acasă, încuiați ușile și ferestrele! Asigurați anexele!
- Nu primiți în casă persoane necunoscute care oferă spre vânzare diverse bunuri sau servicii!
- Nu permiteți copiilor să deschidă ușa persoanelor necunoscute chiar dacă acestea spun că au fost trimise de dumneavoastră sau de rude!
- Fiți foarte atenți cu postările din spațiul virtual (fotografii, date personale, informații despre programul zilnic, deplasări) – acestea pot fi folosite de „binevoitori” care vor să vă „cunoască”.
- Dacă observați persoane suspecte sau sunteți victimă a unei infracțiuni de furt din locuință, sesizați Poliția!
RECOMANDĂRI ALE POLIŢIŞTILOR PENTRU O VACANŢĂ PE LITORAL, FĂRĂ EVENIMENTE NEGATIVE
Pentru prevenirea furturilor din camerele de hotel:
La plecarea din cameră ori pe timpul nopții asigurați atât ușa de acces în cameră cât și pe cea de la balcon și ferestrele!
Nu lăsați la vedere bunuri care să-i tenteze pe infractori! Depozitați banii și bunurile de valoare în seiful hotelului!
Luați cu dumneavoastră numai sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăti curente!
Fiți prudenți în relațiile cu persoanele nou cunoscute și nu vă lăudați sau nu vă expuneți bunurile de valoare, deoarece printre amabili și binevoitori puteți întâlni adesea și escroci!
Pentru prevenirea furturilor din autoturisme :
Nu lăsați în autoturism genți sau sacoșe, chiar dacă nu conțin bunuri de valoare, deoarece pot atrage atenția infractorilor, care nu știu ce se află în interiorul acestora!
Fiți preventivi, deoarece pagubele pot fi mult mai mari decât valoarea bunurilor sustrase, având în vedere faptul că o mare parte din furturile din autoturisme au ca mod de operare spargerea geamului!
În ceea ce privește siguranța celor mici pe litoral, Poliția Giurgiuveană le recomandă părinților :
Nu lăsați copilul să se joace nesupravegheat, mai ales în zonele aglomerate!
Învățați-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră și că trebuie să spună întotdeauna unde și cu cine pleacă!
Nu-l trimiteți singur să cumpere ceva!
Asigurați-vă că știe numele, adresa, numărul de telefon al părinților și numele hotelului în care stă!
Învățați-l că, în cazul în care se pierde, nu trebuie să încerce singur să-și caute părinții! Dacă s-a pierdut, este recomandat să apeleze la un polițist, salvamar, o vânzătoare sau un adult însoțit de un copil!
Asigurați-vă că va spune întotdeauna NU persoanelor care, sub diferite pretexte, îi cer să-l însoțească!
În cazul în care vă confruntați cu dispariția copilului, apelați în cel mai scurt timp posibil Poliția, la numărul unic de urgență 112!
IPJ Giurgiu