Asociația pentru Tranziție Urbană în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu au demarat Școala de vară DANUrB + , iar luni, 12 iulie, s-a dat startul atelierelor de exploatare urbană pentu liceenii din Giurgiu. Unul dintre obiectivele alese în cadrul programului a fost o vizită la sediul societății Apa Service Giurgiu. Aici, mebrii școlii de vară au aflat povestea uzinei de apă, un edificiu deosebit, contruit în 1910 și regăsit pe Lista Monumentelor Istorice.
A urmat, apoi, un atelier de lucru în grădina Apa Service, unde liceenii și coordonatorii proiectului au creat un scenariu pentru observare urbană, prin care, din postura unor personaje cu meserii diferite și-au expus viziunea despre existența unui parc care să îndeplinească toate condițiile ce caracterizează un astfel de spațiu de recreere.
Mica excursie la Apa Service Giurgiu a continuat cu vizita laboratorului de analiză a apei potabile unde au primit informații cu privire la parametrii de calitate a unei probe de apă.
De la Dispeceratul unității, liceenii au aflat despre preluarea sesizărilor legate de funcționarea serviciilor de apă și canalizare, un serviciu disponibil 24 h/24h.
Stația de epurare a fost punctul culminant al întâlnirii, membrii școlii de vară obținând informații despre epurarea apelor uzate menajere pe baza tehnologiei cu namol activat incluzând trepte de tratare mecano-biologica, tratarea namolului prin stabilizarea anaeroba si recuperarea energiei din gazul de fermentare prin intermediul blocului cogenerator.
Pentru toți cei implicați a fost o experiență extrem de benefică, au aflat și au descoperit lucruri noi, au vizitat locuri interesante, ceea ce va conduce, în final, la atingerea scopului propus de proiectul DANUrB+, de a facilita stabilirea de colaborări la nivel local și de a crea premise de dezvoltare și evenimente care să pună în valoare tradițiile și valorile culturale.
1 comentariu
[…] post Apa Service Giurgiu- gazdă pentru membrii proiectului DANUrB+ appeared first on Informatia de […]