La zi

Aproape 150 de giurgiuveni au decis anul trecut că au nevoie de o armă

În 2010, 145 de giurgiuveni au decis că au nevoie de o armă cu care să se apere. Au obţinut certificatul de deţinător în cazul pistoalelor cu gaz şi permisul de port armă neletală în cazul armelor cu bile de cauciuc sau a celor de tir cu aer comprimat. Dintre cele 145 de cazuri, patru sunt solicitări făcute de doamne şi domnişoare, iar restul de către domni, majoritatea tineri. Inspectoratul Judeţean de Poliţie declară că cele mai multe cereri au fost înregistrate în anii 2007-2008, atunci când sute de giurgiuveni au ales să îşi asigure un plus de protecţie.

În acelaşi timp, când vine vorba despre siguranţa oraşului în care locuiesc, părerile giurgiuvenilor sunt împărţite. Unii cred că Giurgiu este un oraş sigur, alţii spun că nu mai poţi fi sigur niciunde, mai ales în zilele noastre. Pentru eliberarea certificatului de deţinător pistol cu gaz, dosarul solicitantului trebuie să conţină o copie după actul de identitate, cazierul judiciar şi avizul psihologic, iar pentru permisul de port armă neletală, la aceste documente se mai adaugă plata taxei de 100 de lei la trezorerie, adeverinţă medicală şi două fotografii tip.

Pentru persoanele interesate este bine de ştiut că pot şi la Giurgiu să înveţe cum să se apere. Clubul Aquila Giurgiu organizează, de aproape 20 de ani, cursuri de pregătire în artele marţiale, la care participă zilnic, zeci de giurgiuveni, cu vârste variate şi de ambele sexe. Odată intraţi pe uşa clubului, elevii sunt pregătiţi de antrenorul Ion Chelu cum să îşi menţină o poziţie corectă a corpului, cum să îşi mişte membrele. Mai apoi, li se destăinuie, pe rând, tainele artelor marţiale, pe diferite categorii: autoapărare, luptă liberă şi luptă competiţională. Unii aleg să păstreze aceste cunoştinţe pentru siguranţa proprie, în timp ce alţii îşi demonstrează capacităţile dobândite în sala de antrenament într-un cadru competiţional, cu rezultate de invidiat. Dovadă cele aproape 1.800 de diplome şi premii obţinute de-a lungul anilor. Indiferent ce aleg să facă, tehnicile de autoapărare asimilate în orele de pregătire le pot deveni utile oricând.

Pentru asta trebuie să se antreneze fizic şi mental, spune antrenorul Chelu. Foarte importante sunt reacţiile imediate şi intuiţia, atunci când vine vorba despre modul de acţiune al atacatorului. Toţi cei care vor să cunoască aceste tehnici şi să şi le poată însuşi pot deveni cursanţi ai clubului Aquila, plătind lunar o taxă de 30 de lei.

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!