La zi Social

Autorităţile judeţene din Giurgiu vor implementarea unui sistem prin care bolnavii grav şi bătrânii să fie trataţi şi îngrijiţi la domiciliu

beianu bunÎn afară de bani luaţi prin proiecte de infrastructură, turism şi în domeniul educaţiei, cei de la Consiliul Judeţean Giurgiu vor să atragă fonduri europene şi în sistemul sanitar, dar şi în cel al asistenţei sociale.
În conferinţă de presă, vineri, 21 martie, liderul liberalilor de la municipiu şi administrator public al judeţului Giurgiu, Dumitru Beianu, a prezentat câteva iniţiative concrete.  Legat, într-un fel, de contextul politic actual privind intenţiile tuturor partidelor de a-şi atrage electoratul cu prezentare de măsuri, proiecte, planuri, în vederea viitoarelor alegeri, Dumitru Beianu a dat exemplu de propuneri ale liberalilor versus cele ale altor formaţiuni politice, precum PSD.
Astfel, reamintind cât de importante sunt alegerile europarlamentare acum, când cei care vor ajunge la Bruxelles vor ţine în mâini o parte semnificativă din soarta financiară a ţării, pentru că acolo se împart bani grei ce ar putea ajunge în România pentru dezvoltare, Dumitru Beianu a dus discuţia pe plan local.
Proiecte pentru spitale şi noi case de tip familial
El a anunţat, deci, că la Consiliul Judeţean Giurgiu sunt în lucru o serie de proiecte ce vizează sănătatea şi asistenţa socială.
În primul caz, este vorba despre un proiect prin intermediul căruia să fie continuate lucrările de reabilitare şi modernizare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, la unele secţii ce nu au fost rezolvate până acum. Un exemplu îl reprezintă Oncologia.
Apoi, deşi sunt probleme cu clădirea pe care o revendică rude ale unor moştenitori, se încearcă găsirea unei soluţii şi pentru investiţii la Spitalul de Pneumoftiziologie din satul Izvoru, comuna Vânătorii Mici.
Apoi, în ceea ce priveşte domeniul asistenţei sociale, sunt în plan proiecte pentru construirea de noi case de tip familial.
Atât pentru domeniul sanitar, cât şi pentru cel de asistenţă socială, sunt, de asemenea, căutate soluţii privind implementarea unui sistem de asigurare a tratamentului la domiciliu. Mai ales pentru bolnavii de cancer, dar şi pentru bătrâni.
Exodul acesta al forţei de muncă în Occident a creat multe drame în familii, unde oameni în vârstă, mulţi dintre ei şi cu probleme de sănătate, se descurcă foarte greu. Nu cred că ar fi foarte dificil să putem ajuta ,într-un mod organizat şi cu specialişti, evident, îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru dumnealor”, a spus Beianu.
„Acestea sunt proiecte realiste, pe acest gen de abordare pot fi convinşi giurgiuvenii, direct sau indirect, de faptul că eforturile sunt dedicate comunităţii”, consideră Dumitru Beianu, el făcând o paralelă cu abordarea social-democraţilor, de această dată prin vocea primarului de Giurgiu, Nicolae Barbu.
Realism versus necredibil
Beianu susţine că în acest sens vorbim despre o „abordare extrem de extinsă, dar în care cu greu găsim elemente veridice”.
„Giurgiu nu poate, indiferent ce şi-ar propune domnia sa (Nicolae Barbu, n.r.) să aibă ca obiectiv al unui proiect construirea unui nou pod peste Dunăre (…), cum nu poate, sub nicio formă, să realizeze cu forţe proprii şosele de centură circulare pentru Giurgiu-Ruse sau mai ştiu eu ce alte asemenea teme. Giurgiu, cantitativ, nu are, la această oră, 39 de proiecte depuse la Călăraşi. Are un număr de teme de proiect depuse acolo, condiţie obligatorie pentru ca cei de la ADR (Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, n.r.) să vadă orientările, preocupările şi priorităţile pe care le stabilesc autorităţile locale”, a precizat Beianu.
Aşadar, liberalul giurgiuvean consideră că abordarea lui Barbu este mult prea expansibilă şi total necredibilă. „Dar, rămâne de văzut în ce măsură vom reuşi să convingem noi că ceea ce gândim şi putem realiza este ceea ce aşteaptă giurgiuvenii”, a concluzionat Dumitru Beianu.
Cătălina Sfetcu

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!