Social

BILANŢ: Cum a fost anul 2013 pentru pompierii giurgiuveni?

incendiu_bn_15550100Pe tot parcursul anului trecut, pompierii giurgiuveni au intervenit în aproape 4.600 de situaţii de urgenţă. Peste 3.500 dintre acestea sunt misiuni ale ambulanţelor SMURD.
De asemenea, în 2013, cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit la stingerea a 552 de incendii, din care 317 de vegetaţie uscată. Au fost 13 cazuri de salvări de animale, iar pompierii au intervenit şi la 21 de accidente rutiere.
Numărul situaţiilor de urgenţă a scăzut la Giurgiu în 2013 faţă de 2012, cu 9 %, dar a crescut cel al incendiilor cu 3,5 % faţă de anul trecut.
Cei de la ISU Giurgiu şi-au prezentat, marţi, 28 ianuarie, bilanţul activităţii desfăşurate pe tot parcursul anului trecut. Evenimentul s-a desfăşurat la Centrul Transfrontalier de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei din municipiu, şi au participat alături de reprezentanţi ai ISU, primarul de Giurgiu, Nicolae Barbu, dar şi administratorul public al judeţului, Dumitru Beianu._DSC0823
În afară de date referitoare la intervenţiile în situaţii de urgenţă, au fost prezentate şi date privind activitatea de control, exerciţii de alarmare, acţiuni de prevenire, dar şi în ceea ce priveşte fondurile venite de la autorităţile judeţene sau proiectele europene implementate de acestea în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Aici, au fost făcute referiri la proiectul Eoces, prin intermediul căruia a fost construit Centrul de Comandă, dar şi la renumitul James datorită căruia au ajuns la noi, printre altele, şenilata şi ambarcaţiunea de intervenţii pe apă._DSC0830
După prezentarea bilanţului, primarul Barbu le-a mulţumit pompierilor giurgiuveni pentru că şi-au făcut datoria cu adevărat şi pentru că, astfel, oferă tuturor sentimentul de siguranţă şi încredere. _DSC0819
În plus, edilul şef a felicitat echipa de la Consiliul Judeţean care a lucrat la toate proiectele prin intermediul cărora ISU Giurgiu a primit dotări esenţiale, şi în special pe Dumitru Beianu.
Luând cuvântul, Dumitru Beianu a reamintit că succesul privind dotările Inspectoratului cu echipamente de ultimă generaţie reprezintă meritul tuturor celor care au lucrat la implementarea proiectelor europene. „Dumneavoastră cheltuiţi abnegaţie, generozitate, dinamism, mergând până la spiritul de sacrificiu atunci când este nevoie. Aşadar, în mod obligatoriu trebuie să primiţi, în schimb, pe lângă aprecierea tuturor celor care au contact sau sunt, cumva, martori la acţiunile dumneavoastră, şi un sprijin logistic, financiar”, a spus administratorul public al judeţului._DSC0826
Dumitru Beianu a reamintit şi de planurile pentru perioada următoare ale celor din Consiliul Judeţean, privind amenajarea unui garaj special pentru autospecialele ISU, amenajarea unui centrul de antrenament şi nu numai.
În încheierea activităţii şi inspectorul şef al ISU Giurgiu, colonelul Emil Apostol, a avut un mesaj pentru colegii săi.
„Noi e bine să vorbim prin fapte. Am stabilit, la nivel naţional chiar, o ştachetă deosebit de înaltă şi le mulţumesc tuturor colegilor pentru tot ce am reuşit până în prezent. Din oraşe mari, ca Sibiu, de exemplu, vin oameni şi ne întreabă cum am reuşit să facem ceea ce am făcut, aici la Giurgiu”, a spus Apostol.
C.S.

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!