Cele două obiective au fost vizitate miercuri, 4 mai, de mai mulţi oameni de afaceri bulgari. Ei au fost însoţiţi de conducerea Consiliului Judeţean Giurgiu, de cea a Prefecturii Ruse, dar şi de reprezentanţii Centrului de Afaceri din oraşul nostru.A fost vorba, de fapt, de o nouă întâlnire a Grupului Local al Reprezentanţilor Agricultorilor din Judeţul Giurgiu şi Districtul Ruse, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Giurgiu şi Centrul de Afaceri Transfrontalier „Danubius”. Astfel, oameni de afaceri bulgari şi reprezentanţi ai autorităţilor din cele două regiuni au mers mai întâi la Schitu, la o comunitate de bulgari din localitate. Oaspeţilor li s-a vorbit despre modul de viaţă al comunităţii, iar invitaţii au putut savura produsele tradiţionale bulgăreşti realizate de gazde.
Mai apoi, membrii Grupului Local al Reprezentanţilor Agricultorilor din Giurgiu şi Ruse s-au deplasat la Clejani, acolo unde au vizitat o ciupercărie.
Oaspeţii bulgari au fost curioşi să afle modalităţile de producţie a ciupercilor, procedee despre care a vorbit chiar patronul firmei respective, Orlando Dolipschi. Acesta s-a arătat interesat de o eventuală colaborare cu distribuitorii de legume din Bulgaria.
Ultimul obiectiv vizitat miercurea trecută a fost o fermă de animale din Obedeni, comuna Bucşani, renumită pentru utilizarea resurselor regenerabile privind energia electrică.
După vizitarea ciupercăriei şi a fermei de animale, oamenii de afaceri bulgari şi fermierii români au demarat discuţiile privind o eventuală colaborare. Autorităţile giurgiuvene şi cele bulgare şi-au exprimat încrederea că vizita va avea ca şi rezultat schimburi comerciale între cele două părţi.
„Eu sper că lucrurile se vor îmbunătăţi ca şi rezultat financiar, iar succesul se va regăsi în actele contabile ale firmelor, respectiv prin venituri suplimentare ca urmare a acestor întâlniri, atât pentru firmele din judeţul Giurgiu cât şi pentru cele din regiunea Ruse”, ne-a spus preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu.
La rândul său, subprefectul districtului Ruse, Ivan Grigorov, a declarat: „Scopul principal al protocolului semnat între Consiliul Judeţean şi Prefectura Ruse este de altfel acela de a prelungi contactele directe şi obţinerea de rezultate concrete”.
Pe aceeaşi idee a marşat şi administratorul public al judeţului Giurgiu, Ionel Muscalu. „Această întâlnire am pregătit-o în aşa fel încât să fie una concretă, chiar subprefectul de Ruse ne-a spus că fiecare astfel de eveniment să se încheie cu lucruri concrete, cu contracte semnate de cele două părţi, şi sigur că este extrem de important să fie aşa”, a specificat Muscalu.
„Sper ca persoanele care au participat la această întâlnire să ia foarte în serios propunerile făcute şi sper să existe colaborări concrete după vizitele făcute”, ne-a declarat şi directorul Centrului de Afaceri Danubius, Clara Mărculescu.