Au susţinut că nu pricep anumite detalii din întreaga istorie a privatizării Uzinei Termoelectrica, au vorbit despre „ilegalitate” fără să specifice ce anume este ilegal şi au votat împotrivă. Consilierii judeţeni ai PDL nu au fost de acord cu concesionarea prin licitaţie publică a Centralei Termice Giurgiu, singura soluţie în vederea asigurării încălzirii locuinţelor giurgiuvenilor în următoarele sezoane reci.Potrivit conducerii Consiliului Judeţean, era esenţială concesionarea CET către SCUT, de altfel unicul solicitant în această privinţă, întrucât, conform legii, Consiliul Judeţean, administratorul centralei în acest moment, nu are cum să asigure furnizarea energiei termice (decât dacă înfiinţează o societate comercială).
Aşadar, încălzirea municipiului i-a lăsat rece pe consilierii PDL. Fără să spună clar şi răspicat de ce cred că singura soluţie nu este cea mai bună, şi fără a oferi vreo alternativă, consilierii PDL au dat un vot negativ rezolvării problemei CET-lui. Menţionăm că, pentru a fi aprobat, proiectul de hotărâre menţionat avea nevoie de votul pozitiv a două treimi dintre consilierii prezenţi.
Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, ne-a declarat după şedinţa ordinară de marţi că, teoretic, mai există o singură soluţie. Aceea ca proiectul de hotărâre să treacă a doua oară când va fi propus spre aprobare.
„În această situaţie pe care o numesc, îndrăznesc eu, provizorie, sunt două alternative. Ori reluăm acest proiect care, repet, nu are nicio notă de ilegalitate. A fost doar un argument fals cu care să fie împinse lucrurile într-o direcţie greu de stăpânit. Sau mai este alternativa pe care ei (consilierii PDL, n.r.) nu o spun, aceea de a lăsa oraşul să îngheţe iarna viitoare”.
Dumitru Beianu a luat în discuţie şi varianta înfiinţării unei societăţi comerciale, lucru imposibil însă de realizat până în toamnă.
„Dacă rămâne acest verdict, ar însemna ca, în cele trei-patru luni pe care le mai avem la dispoziţie, să înfiinţăm o altă societate, cu 200 de oameni bine pregătiţi, pentru că nu poate lucra oricine cu cazane de înaltă presiune, sau cu orice alt utilaj din acest sector, cu bani pentru salarii, pentru aprovizionare, pentru cheltuieli de funcţionare. Este evident că vorbim despre un efort pe care Consiliul Judeţean nu-l poate susţine”, a subliniat Beianu.
Preşedintele CJ Giurgiu a precizat astfel că singura variantă în acest moment este reluarea votului pentru proiectul de hotărâre. „Asta ca SCUT, în continuare, aşa cum a făcut până acum, să poată asigura încălzirea oraşului”, a mai afirmat Dumitru Beianu. Vom reveni cu amănunte despre acest subiect în ediţiile viitoare.