În urmă cu doar câteva zile, Comisia de politică externă a Senatului american a aprobat cu 10 voturi pentru, 7 împotrivă şi o abţinere, o rezoluţie care îi permite preşedintelui Barack Obama să dispună folosirea (limitată a) forţei militare împotriva Siriei. Rezoluţia mai trebuie aprobată în plenul Senatului şi al Camerei Reprezentanţilor înainte de a putea fi promulgată de către liderul de la Casa Albă.
Cei 10 senatori care au aprobat rezoluţia au primit, în ultimii cinci ani, în medie, donaţii în valoare de aproximativ 73.000 de dolari fiecare. În cea mai mare parte, aceşti bani au venit din partea companiilor din industria militară. Cei care au votat împotriva rezoluţiei au primit, în medie, în jur de 40.000 de dolari.
Cunoscutul senator de Arizona şi fost candidat la prezidenţiale John McCain, respectiv cel care a pledat cel mai vehement pentru ca SUA să furnizeze armament şi instruire opozanţilor preşedintelui Bashar Al-Assad, a adunat, de departe, cele mai mari contribuţii din acest sector. McCain a primit 176.300 de dolari sub formă de donaţii din industria militară, fiind urmat de democraţii Dick Durbin – Illinois (127.350 dolari), Timothy Kaine – Virginia (121.800 dolari) şi Ben Cardin – Maryland (80.550 dolari).