Semnarea contractului de finanţare pentru proiectul privind reabilitarea şi extinderea Complexului de Servicii Sociale Giurgiu a fost doar unul dintre obiectivele întâlnirii de săptămâna trecută de la Consiliul Judeţean, între conducerea instituţiei, cea a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia şi presa locală. Astfel, Agenţia a organizat o dezbatere şi apoi o deplasare în teren, cu scopul de a fi promovate proiectele Regio prin Programul Operaţional Regional (POR), câştigate şi implementate de Consiliul Judeţean. Astfel, s-a vorbit despre reabilitarea Drumului Judeţean 411, despre proiectul privind modernizarea Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tântava, despre cel care prevede reabilitarea şi extinderea Centrului de Asistenţă Medico-Socială Mogoşeşti şi nu în ultimul rând despre proiectul al cărui contract de finanţare a fost semnat.
„Sunt toate proiecte foarte ambiţioase şi deloc de neglijat când vine vorba despre comunitate, pentru care mulţumesc conducerii ADR Sud Muntenia, tuturor colaboratorilor de la Călăraşi şi, nu în ultimul rând, colegilor mei din Consiliul Judeţean”, a spus preşedintele Dumitru Beianu.
„Vorbind despre domeniul de intervenţie 3.2, în momentul de faţă, cu cele cinci proiecte propuse pentru a fi finanţate, judeţul Giurgiu se află pe primul loc în regiune. Este vorba despre absorbţia unei sume totale de peste 5 milioane de euro, din care peste 3,5 milioane solicitaţi din Programul Operaţional Regional. Suma totală pe care Giurgiu şi-o propune pentru a o rupe din POR se ridică undeva la aproape 60 de milioane de euro. Sunt judeţe cu pretenţii mai mari decât Giurgiu dar care nu au această preocupare”, a spus şi directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat.
La rândul său, preşedintele Dumitru Beianu a dezvoltat temele proiectelor aflate în derulare, dar a vorbit şi despre cele aflate în lucru.
„Mai avem pe lista de aşteptare alte trei proiecte. Este vorba despre realizarea unui alt centru pentru persoane vârstnice, într-o locaţie apropiată de Mogoşeşti. De asemenea, un alt proiect se referă la reabilitarea căminului de bătrâni de la Mironeşti, şi un altul la înfiinţarea unui centru pentru persoane care suferă de Alzheimer, la Onceşti, comuna Stăneşti”, a specificat Dumitru Beianu.
Un complex modern
Mai multe locuri pentru copiii aflaţi în situaţie de risc, pentru femei victime ale violenţei la domiciliu, dar şi condiţii mult mai bune de cazare pentru toţi aceştia. Complexul de Servicii Sociale de la Giurgiu va intra într-un proces de modernizare şi extindere. Miercuri, 12 octombrie, a fost semnat la Consiliul Judeţean, între conducerea instituţiei şi cea a ADR Sud Muntenia, contractul de finanţare a proiectului prin intermediul căruia vor fi făcute investiţiile.
„Complexul de servicii sociale este, ca să spun aşa, cel mai uzitat serviciu, cel mai frecventat şi cel mai accesat din toate serviciile Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu. Acest proiect nu vine decât să ne uşureze munca în viitor şi mai ales să ofere condiţii mai bune beneficiarilor acestor servicii”, a spus directorul DGASPC, Teodora Avram.
„Automat, se impunea o reabilitare a complexului şi, dat fiind faptul că trebuia să facem această adaptare şi standardizare şi în ceea ce priveşte bucătăria, spaţiile de joacă, raportat la standardele de calitate pentru copii şi adulţi, s-a ajuns la concluzia de a construi şi o latură nouă”, a spus şi managerul de proiect Adina Truşmei.
După discuţiile de miercurea trecută, de la Consiliul Judeţean, jurnaliştii giurgiuveni, alături de conducerea Consiliului şi cea a ADR Sud Muntenia s-au deplasat la Tântava pentru a observa modul în care se desfăşoară lucrările în cadrul proiectului Regio de modernizare a centrului de acolo.