Pornind de la realităţile fundamentale ce prezintă o Românie cu o economie mică şi din ce în ce mai mică la nivel global, dar și o contribuţie la PIB-ul global, care a scăzut constant în ultimii 30 de ani, ce vin pe fondul unei proaste gestionări a tuturor resurselor economice, liberalul Andreea Paul susţine că aceste realităţi reclamă soluţii de urgenţă, prin implementarea unei noi strategii economice, care să dea forţă mediului de afaceri românesc şi, implicit, economiei naţionale.
Considerând că nu mai putem rămâne creatori mari, dar producători mici, cu resurse abundente pe care le exportăm cu valoare adăugată mică, uneori chiar în stare brută, având o utilitate economică a valorificării acestora la cele mai mici prețuri din Europa, liberalul Andreea Paul a creat, recent, o inovație instituțională: Consiliul Național de Competitivitate, care lărgește această arie de activitate asupra tuturor zonelor țării. Astfel, pentru o economie competitivă este absolut obligatoriu definirea intereselor economice strategice pe scară largă.
Proiectul de lege a fost semnat de încă 95 de parlamentari din toate structurile politice și a fost deja depus. Acest for instituțional este o structură apolitică, independentă și foarte asemănătoare cu cea a Consiliului Fiscal. Este vorba despre o structură de elită, de înaltă expertiză, de ligă internațională, a cărei conducere, formată din 9 membri, va fi numită după cum urmează: trei persoane de către Academia română; trei de către patronate și alte trei de către mediul universitar.