Actualitate

Consultări privind „Strategia națională de educație parentală”

Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat, luna trecută, în dezbatere publică, proiectul „Strategia naţională de educaţie parentală 2018-2025”. Acesta este pus în discuţie până pe 10 iulie. Propunerea prevede înfiinţarea unei reţele de educatori parentali, care, timp de două ore pe săptămână, să-i înveţe pe elevi să nu aibă „mentalităţi conservatoare” şi atitudine care „idealizează familia tradiţională”. De asemenea, strategia include o propunere potrivit căreia părinţii vor urma cursuri de parenting, în cazul în care copilul parcurge un nou ciclu de învăţământ. Pentru această etapă de formare a părinţilor, MEN informează că este necesară o alocare bugetară de 295.041.105 lei în primul an, pentru 2.553.861 de părinţi.
În data de 3 iulie 2018 a avut loc la Giurgiu un eveniment organizat de Platforma civica pentru drepturi si libertați “Impreună” cu prilejul consultărilor privind „Strategia națională de educație parentală”, pusă în dezbatere publică de Ministerul Educației Naționale.
Astfel, Ministerul Educaţiei Naţionale doreşte înfiinţarea unei reţele de educatori parentali care să-i înveţe pe părinți și pe elevi să nu mai aibă „mentalităţi conservatoare” şi atitudini care „idealizează familia tradiţională”.
De asemenea, Ministerul intenționează să promoveze „o nouă cultură familială” şi „respectul pentru diversitate”. Pentru toate acestea, Ministerul Educaţiei Naţionale aloca 70 milioane de euro anual, bani ce vor fi gestionați de autoritațile publice locale şi distribuiți ONG-urilor agreate pentru implementarea în şcoli a teoriei de gen, a respectului pentru diversitate şi pentru stimularea interesului copiilor pentru o nouă cultură familială.
Concluziile dezbaterii: Reeducarea părinților după un model ideologic impus de stat este o caracteristică a societăţilor totalitare, care au tendinţa de a interveni inclusiv asupra conştiinţei oamenilor; Strategia elaborată de Ministerul Educației Naționale reprezintă o încercare abuzivă de a redefini din temelii familia și o imixtiune nepermisă în viața privată a familiei.
Participantii au semnat o rezoluție ce va fi trimisă Ministerului Educației Naționale prin care solicită retragerea Strategiei de educaţie parentală.

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!