Le primesc cu braţele deschise şi mărturisesc faptul că nu se aşteptau să fie ajutaţi. Marţi, 1 noiembrie, peste 250 de giurgiuveni primiseră câte o tonă de lemne de foc, sub formă de sprijin material de la Consiliul Judeţean. Continuă aşadar activitatea de distribuire a lemnelor către pensionarii cu un venit sub 400 de lei şi către beneficiarii de ajutor social din municipiul Giurgiu. Fiecare giurgiuvean înscris în programul Consiliului Judeţean va primi la poartă câte o tonă de material lemnos, în baza unui voucher, urmând să semneze şi un proces verbal. Oamenii au primit sprijinul material cu braţele deschise. „Este un ajutor mai mult decât binevenit, nu aveam bani pentru a ne cumpăra aceste lemne, mulţumim celor care s-au gândit la noi. Avem pensii mici, nu ne permitem să cheltuim şi pentru medicamente şi pentru mâncare şi pentru lemne”, ne-a declarat o pensionară de pe strada Tudor Vladimirescu.
„Înseamnă mult acest ajutor pentru mine, a fost o surpriză, nu mă aşteptam, cred că este un gest frumos şi normal, mai ales în aceste vremuri atât de grele”, ne-a spus şi o doamnă ce beneficiază de ajutor social.
„Distribuirea lemnelor se face în funcţie de străzi, mergând într-un cartier ducem lemnele tuturor celor aflaţi pe străzile respective. În primă fază, am început acţiunea cu două maşini, reuşind să ducem lemnele la circa 20 de beneficiari, iar acum am ajuns la peste 40 de transporturi zilnic. Sunt tăiaţi în continuare arborii din apropiere de Răsuceni, aproximativ 60 de metri cubi într-o singură zi, iar până să ajungă la beneficiar, lemnele sunt duse la un depozit”, ne-a spus Ionuţ Paul Şoavă, consilier în cadrul Compartimentului Managementul Calităţii din cadrul Consiliul Judeţean Giurgiu.
În baza unei hotărâri a Consiliului Judeţean, peste 1.400 de giurgiuveni vor primi câte o tonă de lemne de foc, sub formă de ajutor material. Lemnele provin din tăierea arborilor situaţi pe drumurile judeţene 503, 503 A, 504, 504 A, 505 şi 507. În ceea ce priveşte ultimele patru căi de acces, vor fi scoşi din rădăcini plopii care au depăşit perioada de maturitate, fiind uscaţi în întregime sau parţial. Legat de drumurile 503 şi 503 A, arborii situaţi pe margini trebuie tăiaţi, întrucât proiectul de reabilitare a celor două căi de acces prevede lărgirea părţii carosabile, dar şi amenajarea şanţurilor de scurgere a apei, iar arborii au aliniamentul chiar pe locul unde vor fi realizate lucrările respective.