Actualitate

Cum rămâne cu sprijinele pentru branşamentele pe orizontală?

Sute de giurgiuveni au primit până acum, de la Consiliul Judeţean, ajutoare financiare pentru realizarea branşamentelor pe orizontală, în baza unei hotărâri adoptate în mandatul trecut. Din discuţiile purtate în cea mai recentă şedinţă a instituţiei, a reieşit însă că proiectul cu pricina ar putea fi înlăturat, dacă o vor cere consilierii.

Cât de important este proiectul ce prevede sprijinirea giurgiuvenilor cu posibilităţi reduse în a-şi realiza lucrări esenţiale, care să-i ajute ulterior să plătească mai puţin pentru căldură? Evident, în primul rând cei care s-au bucurat de acest ajutor o pot stabili, deci cei care au reuşit să obţină banii şi sigur că şi cei care au dosare în aşteptare. Anul trecut, preşedintele CJ Giurgiu de atunci, Dumitru Beianu, anunţa că sunt disponibile 5 miliarde de lei vechi pentru asemenea ajutoare. În mandatul lui Beianu, au fost acordate peste 500 de astfel de sprijine, iar în şedinţa ordinară de săptămâna trecută, au mai fost aprobate alte 52.

Noul edil de la judeţ, Vasile Mustăţea, însă, a făcut o afirmaţie care îi va lăsa, cu siguranţă, în suspans pe giurgiuvenii care pot primi acest sprijin şi care se pregăteau să îl ceară. Mustăţea a declarat că hotărârea ce stabileşte acordarea acestor ajutoare este valabilă până la finalul acestui an, însă edilul le-a spus consilierilor că dacă aceştia vor propune, hotărârea ar putea fi anulată. Aşadar, un proiect atât de important pentru giurgiuveni va rămâne de acum la mâna… consilierilor. Teoretic.

Programul Consiliului Judeţean Giurgiu privind ajutorarea persoanelor care vor să realizeze branşamente pe orizontală a debutat aşadar în 2011. Sprijinul acordat reprezintă 50% din valoarea totală a lucrărilor de execuţie, dar nu mai mult de 500 de lei pentru fiecare familie. Beneficiarii trebuie să îndeplinească cel puţin unul dintre următoarele criterii, venitul pe membru de familie să fie mai mic sau egal cu salariul minim pe economie, respectiv 670 de lei, unul dintre membrii familiei este persoană cu handicap de gradul I sau toţi membrii familiei sunt pensionari. Printre avantajele distribuţiei pe orizontală se numără reducerea consumului comun sub 10 %. De asemenea, sunt eliminate în totalitate pierderile din instalaţie, iar faţă de repartitoarele clasice se cunoaşte în orice moment consumul real al fiecărui apartament.

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!