La PNL e „politica pumnului în gură”, la alţii e „disciplină de partid”?! Păi, hotărâţi-vă, dragilor! De ce la unii e aşa şi la alţii altfel! De ce pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă? De ce pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă? De ce unii pot să-şi dea demisia şi apoi să revină asupra ei, iar alţii nu, dom’le, trebuie musai să demisioneze?!
S-a demonstrat în timp că prea multă libertate într-un partid nu este bună! Au încercat să facă o altfel de politică, şi la Giurgiu – unde fiecare era liber să îşi spună punctul de vedere -, cei doi copreşedinţi ai PNL Giurgiu, Gheorghe Ştefan şi Dumitru Beianu şi nu a fost bine! Au aşteptat şi de la ceilalţi coechipieri acelaşi lucru, crezând în fair-play şi, mai ales, în faptul că toţi membrii de partid respectă regulile interne şi acţionează conform regulemantului organizaţiei din care fac parte. Fiindcă în orice organizaţie există reguli de comportament pentru membrii partidului, referitoare la participarea lor la viața politică și civică, cu care aceștia se identifică și cu care sunt de acord din momentul intrării în partid, reguli care sunt destinate să garanteze buna îndeplinire de către partid a misiunii politice în ambele sale dimensiuni – socială și economică – pentru buna funcționare a statului de drept.
Se pare că, la PNL libertatea de exprimare a fost înţeleasă greşit! Disponibilitatea liderilor de a-i asculta şi de a-i susţine au fost considerate de unii momente de slăbiciune.
Dacă liberalii giurgiuveni vor să redevină ce au fost cândva trebuie să impună o disciplină de partid, acum! Cu reguli clare! Cu mai multă fermitate şi, de ce nu, să aplice ceea ce spunea nu de mult Gheorghe Ştefan: „cine mai face joc de glezne în PNL, rămâne fără glezne!” În fond, un partid este o organizaţie unde te înscrii de bună voie, nu te forţează nimeni. Există reguli clare, cu care membrii se identifică și cu care sunt de acord din momentul intrării în partid.
M. M.