Social

De la începutul anului, 6 asistenţi maternali din Giurgiu au adoptat copiii pe care îi au în plasament

DSCN3236-622x383În ultimul an, a crescut numărul asistenţilor maternali profesionişti care au adoptat copiii pe care îi aveau în plasament. Astfel, dacă în ultimii 5 ani, 13 copii  au fost adoptaţi de către asistenţii maternali, de la începutul anului 2013  şi până la această dată, alţi 6 asistenţi maternali profesionişti au adoptat deja copiii pe care îi aveau în plasament  sau adopţia este  în curs de finalizare. Copiii adoptati de catre asistentii maternali au varste cuprinse intre 4 si 13 ani si se afla in grija acestora de cand aveau cateva luni.

Asistenţii maternali profesionişti care au adoptat deja minorii  pe care i-au avut în plasament sau intenţionează să facă acest lucru spun că s-au ataşat de copiii pe care îi cresc, îngrijesc şi educă de când aceştia aveau o vârstă foarte mică. Întrucât nu au putut fi reintegraţi în familia naturală şi nici rudele de până la gradul al IV-lea nu au dorit să îi ia în plasament familial, copiilor le-a fost deschisă procedura de adopţie pe cale judecătorească şi astfel au devenit adoptabili. În faţa altor familii potenţial adoptatoare, asistenţii maternali au avut prioritate, întrucât  pe copiii respectivi îi au în plasament de mulţi ani şi au dezvoltat legături de ataşament faţă de aceştia. Toţi asistenţii maternali profesionişti care i-au adoptat pe copiii pe care îi aveau spre creştere şi îngrijire au şi alţi copii, care, din punct de vedere legal, au devenit fraţi cu copiii adoptaţi.

Asistenţii maternali profesionişti sunt salariaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. În prezent, în judeţul Giurgiu există 145 asistenţi maternali profesionişti care au în plasament 169 copii.

Asistenţii maternali profesionişti care au adoptat copiii pe care îi aveau în grijă  au primit în plasament alţi copii, rămânând în continuare salariaţi ai DGASPC Giurgiu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!