Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) este organismul reprezentativ al profesiei contabile din România, autonom neguvernamental, non – profit şi de interes public. Cu o dezvoltare remarcabilă la nivel naţional CECCAR este reprezentat în toate cele 42 de judeţe ale ţării, prin filiale teritoriale.
Membrii CECCAR reprezintă mai mult de 50.000 de profesionişti contabili. Aproximativ 10000 din aceşti profesionişti lucrează în practică publică, iar ceilalţi în industrie, comerţ, educaţie, etc.
Sub deviza STIINŢĂ, INDEPENDENŢĂ, MORALITATE, Corpul acţionează pentru sprijinirea membrilor săi în realizarea activităţilor specifice.
Prin deschiderea faţă de toţi practicienii contabili, indiferent de ramura din economie unde sunt angajaţi, Corpul şi-a îndeplinit unul din rolurile majore pe care le are in calitatea de membru al organizatiei mondiale a profesionalistilor contabili IFAC.
CECCAR a devenit o institutie indispensabila economiei romanesti, fapt confirmat si prin Legea nr.200/2004 care acorda CECCAR calitatea de autoritate competenta in domeniu, atunci cind se pune problema recunoasterii internationale a calificarilor in domeniu, cit si prin Legea contabilitatii modificata si completata care precizeaza ca prestarile de servicii in domeniul contabilitatii sa fie efectuate numai cu autorizarea CECCAR.
Specialistul contabil aflat permanent in centrul activitatii unei intreprinderi in care interesele actionarilor, clientilor, furnizorilor si a angajatilor sint de multe ori divergente, are menirea ca pe baza situatiilor financiare reale si corecte sa ofere o oglinda sintetica a activitatii, transpusa in cifre, dar care stau la baza deciziilor manageriale.
Desfasurata pe principii, concepte si reguli, activitatea profesionistului contabil este indispensabila omului de afaceri al secolului XX, deoarece prin cunostintele si judecata profesionala si in spiritul unui cod etic contribuie la succesul si dezvoltarea intreprinderii.
Strădania de a ridica profesia de contabil la un nivel de recunoastere si apreciere a fost exprimata inca din anul 1935 de catre fauritorul Corpului Contabililor, profesorul Trancu Iasi, care la Congresul contabililor din acel an cerea membrilor sa obtina asemenea prestigiu incit toata activitatea economica sa treaca prin serviciile contabililor.
Principiile de bază obligatorii profesionistului contabil sunt:
- integritate;
- obiectivitate;
- independenta;
- competenta profesionala;
- confidentialitate;
- responsabilitate.
Calitatile care caracterizeaza profesionistul contabil si care sunt dezvoltate de acesta permanent prin programul national de formare profesionala continua sunt:
- competenta;
- constiinta;
- independenta;
- moralitate;
- probitate;
- demnitate.
Prin respectarea principiilor de baza si prin calitatea muncii depuse de profesionistul contabil se doreste realizarea obiectivelor profesiei contabile, adica:
- credibilitate fata de institutiile statului;
- profesionalism in executarea serviciilor;
- increderere din partea clientilor.
Membrii filialei CECCAR Giurgiu vă oferă o gamă largă de servicii de înaltă calitate.
Pentru relaţii vă aşteptăm la sediul filialei situat în Giurgiu, str. Vlad Ţepeş, bl. C2, parter.
Telefon/fax:0246 231 514.
E-mail: ceccar@clicknet.ro.