Polițiștii giurgiuveni au desfășurat activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a infracțiunilor de “Lovirea sau alte violențe”, a infracțiunilor de violență în familie, precum și activități de prevenire a infracțiunilor de înșelăciune în localitățile Ogrezeni, Grădinari și Bulbucata, județul Giurgiu.
Miercuri, 8 august a.c., polițiștii giurgiuveni au desfășurat activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a infracțiunilor de “Lovirea sau alte violențe”, a infracțiunilor de violență în familie, precum și activități de prevenire a infracțiunilor de înșelăciune în localitățile Ogrezeni, Grădinari și Bulbucata, județul Giurgiu.
Principalele obiective ale acestor activități de prevenire au constat în informarea și responsabilizarea persoanelor, potențiale victime ale infracțiunii de furt din locuințe și a infracțiunilor de înșelăciune, cu privire la măsurile de siguranță pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale acestor infracțiuni, cum ar fi primirea în locuință a necunoscuților fără nicio verificare prealabilă, lăsarea ușii sau a ferestrelor neasigurate și folosirea incorectă, permisivă a interfonului au fost câteva din premisele care au favorizat comiterea furturilor din locuințe.
La activități au fost distribuite pliante cu recomandări informativ-preventive privind furturile din locuințe și din buzunare și prezentate modalități de evitare a conflictelor în mediul familial.
RECOMANDĂRI pentru prevenirea infracțiunilor de violență în cazul conflictelor familiale:
-Evitați certurile în familie, în special cele generate de consumul de alcool, lipsa unui loc de muncă, gelozie, relații extraconjugale sau lipsuri financiare, care pot avea consecințe grave.
– Dacă soțul/soția sau alt membru al familiei este sub influența băuturilor alcoolice și are tendințe de agresivitate, feriți-vă din calea acestuia și ascundeți obiectele tăietoare, înțepătoare, contondente.
– În familie, fiți un exemplu pozitiv pentru copilul dumneavoastră, respingeți consumul abuziv de alcool, care are un efect nefast asupra copilului.
– Identificați din timp căile prin care, în caz de necesitate, puteți părăsi ușor locuința atunci când se agravează conflictul.
– Dacă situația devine critică părăsiți locuința imediat și cereți sprijinul poliției, apelând numărul unic de urgență 112. În aceste situații poate fi pusă în pericol atât integritatea și viața dumneavoastră cât și cea a copiilor.
știre anterioară