Politic

Discoteca şi parcul, alte motive de război în Consiliul Local Malu

Consiliul Local Malu a ţinut din nou o şedinţă plină de „scântei” pe 30 iunie, cu toate că, la prima vedere, ar fi trebuit să fie o întrunire scurtă şi banală. Nu a fost să fie aşa, pentru că singurele două proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi au suscitat un interes dceosebit din partea mai multor localnici, precum şi a unora dintre consilierii locali.Primul proiect de hotărâre s-a referit la realizarea uni parc pe o suprafaţă de aproximativ 3900 de metri pătraţi. Nu parcul în sine şi nici suprafaţa nu au fost motivele nemulţumirilor, ci locaţia. Terenul pe care primarul Ion Mârzac a propus să fie realizat parcul se află în pantă, în marginea localităţii, chiar pe malul râului Vedea. Acestea au fost, de altfel, argumentele aduse împotriva amplasamentului de consilieri şi de către mai mulţi dintre locuitorii prezenţi la şedinţă. „Este inoportun, zona este plină de gunoaie,  terenul este prea aproape de gârlă şi este periculos pentru copii. Oricând ar putea să se înece un copil acolo”, atenţiona consilierul Mirel Jantea, preşedinte de şedinţă. „Eu o consider o anomalie, parcul ar trebui făcut în altă parte, acest teren nu este potrivit pentru aşa ceva. În plus, terenul a fost îngrijit de oamenii care îl au cu chirie, care au muncit, l-au cultivat şi l-au întreţinut”, a arătat şi Eugen Şoavă, preşedinte al Asociaţiei „Eden Green”. Eugen Şoavă s-a referit la faptul că de mai bine de 40 de ani, terenul cu pricina este închiriat – împărţit în loturi – unor locuitori din Malu, iar aceştia îl cultivă şi au grijă de el. Unul dintre deţinători, profesorul Gheorghe Gealatu, îşi amintea de vremea când a primit terenul. „Era pe vremea comuniştilor iar acest teren era plin de gunoaie, era un focar de infecţie. Am mers la conducerea de atunci care a fost de acord să ni-l închirieze, au fost chiar bucuroşi, pentru că noi ne-am ocupat să îl curăţăm, am adus un buldozer şi am cărat toate gunoaiele. Acum este o adevărată grădină, am plantat pomi şi îl cultivăm în fiecare an. Nu am nimic împotriva parcului, dar nu cred că acest teren este cel mai potrivit pentru aşa ceva”, a spus profesorul Gealatu.

Primarul Ion Mârzac susţine că terenul în cauză este singurul pe care ar mai putea construi un parc. „La începutul mandatului am stabilit să facem patru parcuri, din care am făcut două. Avem nevoie de spaţii verzi, unde oamenii să se relaxeze”, susţine primarul Mârzac. În ceea ce priveşte o altă locaţie, Ion Mârzac spune că ar mai fi un teren, dar foarte mic, de circa 60 de metri pătraţi.

Problema parcului propus de primarul din Malu are, se pare, şi alte interpretări. Oamenii vorbeau de faptul că cei trei localnici care deţin loturile ce formează terenul respectiv l-ar fi supărat pe primar. Că este sau nu aşa, este altă problemă. Ar fi de reţinut, însă, faptul că proiectul de realizare a parcului este doar o simplă idee, transformată în Hotărâre de Consiliu, după ce şase consilieri au votat „pentru”. Nu a fost, însă, întocmit un studiu de oportunitate, pentru a demonstra că terenul pus în discuţie este cel mai potrivit. Sau, nu a fost făcută măcar o consultare publică.

Nu în ultimul rând, la al doilea punct de pe ordinea de zi, a apărut o informaţie care a agitat din nou spiritele. Preşedintele de şedinţă, Mirel Jantea, a informat că primarul Mârzac a prelungit cu 10 ani contractul încheiat pentru discoteca din comună, fără ca acest lucru să fie discutat în Consiliul Local. De aici, o nouă rundă de discuţii aprinse şi tensiuni. Surprins de dezvăluirea făcută de consilierul Jantea, Ion Mârzac avea să recunoască. „A fost o greşeală!”, a spus el, şi atât. Prin urmare, s-a stabilit ca la şedinţa următoare să fie prezentat noul contract. Cum funcţionează discoteca până atunci, nu şi-a pus nimeni problema.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!