COMUNICAT DE PRESĂ
–DROGURILE SCHIMBĂ DESTINE– Proiect local
,DROGURILE SCHIMBĂ DESTINE” este un proiect local de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul liceal, realizat prin activităţi de informare/educare/sensibilizare cu privire la riscurile consumului de droguri, legătura dintre consumul de substanţe interzise şi infracţionalitate, prezentarea factorilor de risc în cazul bolilor asociate consumului de droguri, elevii implicaţi în proiect având oportunitatea de a afla astfel de informații în mod direct, de la persoanele aflate în detenţie.
Activităţile vor fi desfăşurate de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Giurgiu, în cooperare cu Serviciul de Asistenţă Psihosocială din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu.
Proiectul se bazează pe modelul influenţei sociale, prin desfăşurarea de activităţi de prevenire la care să participe şi persoane aflate în detenţie. Astfel, elevii implicaţi în proiect pot să afle, în mod direct, despre pericolul drogurilor, despre iluzii şi false bucurii, despre realitatea crudă a unor vieţi distruse, de la cei care au trăit aceste experiențe de viață.
Proiectul local se desfăşoară în perioada anul şcolar 2017/2018, în 4 licee din judeţul Giurgiu, identificate prin analiza riscurilor şi factorilor de risc.
Obiectivul general urmăreşte formarea, pentru un număr estimat de 150 elevi de liceu din 6 clase identificate prin analiza riscurilor şi factorilor de risc, a unor abilităţi de viaţă necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în legătură cu consumul de droguri, adoptarea unui comportament bazat pe respectarea normelor de convieţuire socială.
Obiectivele specifice se referă la:
1.Informarea, instruirea şi educarea unui număr estimat de 150 elevi de liceu, despre legătura dintre consumul de substanţe interzise şi infracţionalitate.
2.Desfăşurarea de activităţi de prevenire la care să participe şi persoane aflate în detenţie, elevii implicaţi în proiect având oportunitatea de a afla în mod direct despre efectele nocive ale consumului de droguri şi N.S.P., de la cei care au trăit astfel de experiențe de viață.
3.Creşterea gradului de conştientizare pentru un număr estimat de 200 părinţi, referitor la modalităţile de îmbunătăţire a comunicării dintre părinţi şi copii, dezvoltarea unui mediu familial favorabil şi creşterea calităţii comunicării dintre membrii familiei, prin transmiterea de informaţii de către beneficiarii direcţi şi distribuirea de materiale de informare.
4.Desfăşurarea de activităţi de prezentare a riscurilor consumului de droguri, prezentarea factorilor de risc în cazul bolilor asociate consumului de droguri unui număr estimat de 150 de beneficiari direcţi (elevi de liceu) şi 400 beneficiari indirecţi (familiile beneficiarilor din grupul ţintă, elevi, profesori).
Activităţile vor continua până la încheierea anului şcolar, următoarea activitate fiind planificată în data de 16.03.2018, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu, la ora 10.00.
Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Giurgiu
știre următoare