Marţi, 11 octombrie, la sala de conferinţe a Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Giurgiu a avut loc conferinţa de presă „FAR – Femeia Antreprenor în Rural”. Proiectul a fost derulat în perioada noiembrie 2008-octombrie 2011 de către Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală Bucureşti şi Fundaţia Pro Women Iaşi şi a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni”, Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”.
Cu acest prilej au fost comunicate rezultatele proiectului de la începutul perioadei de implementare până în prezent, la nivel naţional, cu statistici relevante pentru judeţul Giurgiu.
Alături de coordonatorul local al proiectului, Georgiana Stoian, la conferinţă au mai luat parte câţiva cursanţi, Cristina Oros, coordonatorul de proiect de la Teleorman, Aurelia Catrina, preşedinta Asociaţiei Comunelor din România, precum şi reprezentanţi ai primăriilor implicate.
“Pe parcursul a trei ani, proiectul a urmărit dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul femeilor din zona rurală, având ca obiectiv motivarea lor în vederea iniţierii unei afaceri şi dezvoltarea cunoştinţelor şi abilităţilor necesare susţinerii unei afaceri de succes. Proiectul a dorit să înlăture barierele culturale şi sociale pe care le întâmpină femeile din mediul rural în momentul în care doresc să îşi asume alte roluri decât cele care li se atribuie în mod tradiţional.
În judeţulGiurgiuau fost implicate în proiectul FAR cinci comune: Herăşti, Letca Nouă, Oinacu, Roata de Jos şi Vărăşti”, sublinia Georgiana Stoian, coordonatorul local al proiectului.