Construită în anii ’20, clădirea fostului Cinematograf Bucureşti a avut încă de la bun început o dublă destinaţie, aceea de teatru cât şi de cinema, şi a găzduit de-a lungul vremii câteva evenimente remarcabile în istoria oraşului. De exemplu, în 1929, în oraş au fost prezenţi istoricul Nicolae Iorga şi geograful Simion Mehedinţi, la aniversarea a 100 de ani de la eliberarea oraşului de sub stâpânire otomană.
Ulterior, în anii de glorie, cinematograful aduna sute de giurgiuveni vrăjiţi de marele ecran. Devenea arhiplin atât ca cinematograf cât şi ca loc de desfăşurare a altor activităţi culturale. Filme care au făcut istorie au rulat şi la cimentatograful din Giurgiu, precum Vraciul, Pe aripile vântului, Salamandra, Contele de Monte Cristo sau Cocoşatul.
După retrocedarea clădirii celor cinci moştenitori, cinematograful a fost închis în 2006. Închis este şi astăzi. Unul dintre moştenitori ne-a declarat telefonic că este posibil să semneze un contract de închiriere cu nişte oameni de afaceri care vor să organizeze acolo evenimente artistice.