Actualitate Social

Focar de infecţie în „buricul târgului”

groapa anlCă unii giurgiuveni sunt certaţi cu noţiunea de civilizaţie nu mai este o noutate. Şi, din păcate, în loc să „ne facem bine”, ne îmbolnălvim din ce în ce mai rău. Ne îmbolnăvim de … nesimiţire. O dovadă în acest sens este şi terenul aflat în plin centru al oraşului, lângă blocurile ANL, transformat în groapă de gunoi.

Câini morţi, paturi rupte, uşi de frigider, rămăşite de teracotă şi eternită, cauciuri de maşină, saci cu tot felul de gunoaie – toate aceastea pot fi găsite în locul pe care, până nu demult, era o clădire, demolată acum de Primărie.
Locatarii blocurilor din zonă sunt exasperaţi de această situaţie, iar creşterea temperaturilor nu face decât să înrăutăţească lucrurile, mirosurile emanate de aici devenind de nesuportat. Pe lângă asta, gunoaiele au ocupat şi locurile de parcare. Oamenii spun că ştiu cine aduce gunoi în acest loc, însă nu pot face nimic pentru a împiedica asta. Este vorba despre vecinii ce locuiesc la casele din vecinătate, care aruncă, fără nicio reţinere, tot ce le prisoseşte prin gospodărie, de la moloz provenit din tot felul de dărâmături până la animale moarte sau saci cu gunoi menajer.
Şi, cum locul cu pricina este la doi paşi de sediile instituţiilor locale, evindent că situaţia este cunoscută la Primărie. Iată ce spune primarul Nicolae Barbu, într-o postare pe o reţea de socializare referitoare la acest subiect:
Groapa (n.r.: rămasă în urma demolării clădirii) fiind foarte adâncă – aproximativ trei metri şi o suprafață de 1200 mp – ar fi însemnat un volum de 3600 mc de umplutură. 200 de camioane ar fi fost necesare şi un cost de peste un miliard. Mulţi bani atunci când nu-i ai… Am preferat să o umplem până la un metru sub nivelul zero cu deșeuri inerte – beton spart, pământ din săpături etc. Nu gunoi, nu animale moarte, nu anvelope uzate şi gunoi menajer. Acesta este nivelul de civilizație al unora dintre noi, care văd o oportunitate de a arunca gunoiul lângă casă… În curând vom întinde cu un excavator cu şenile pana la cota -1 m şi apoi să aducem pământ vegetal pentru a amenaja un părculeț cu loc de joacă.
Până când acolo va fi, însă, un loc de joacă pentru copii, aşa cum îşi propune Primăria, poate nu ar fi rău ca zona să fie curăţată de gunoaie, împrejmuită şi, eventual, păzită, pentru că – este lucru cunoscut – românul ştie doar de frică…
C.M.
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!