Aveau informaţii că desfăşoară nu doar activităţi de depozitare ci şi de dezmembrare a maşinilor iar deşeurile rezultate nu erau preluate în totalitate de o firmă de valorificare.
Comisarii Gărzii de Mediu Giurgiu au început anul în forţă. Au verificat zeci de cimitire de maşini din judeţ. O primă concluzie ar fi că programul Rabla a avut nu doar efecte benefice. Firmele de tip remat s-au confruntat cu un număr mare de cereri de casare a autovehiculelor, iar cele mai multe dintre societăţi nu s-au oprit doar la a le depozita, ci au trecut şi la dezmembrarea lor, activitate neprevăzută în profilul multora.
Iar dacă pentru profitul patronilor acest fapt reprezentă un plus, pentru autorităţile de mediu se traduce printr-un real pericol. Deşeurile produse prin dezmembrare, anvelopele, uleiul uzat şi alte componente nu sunt preluate în totalitate de firmele de valorificare şi se pierd, undeva, pe un traseu presărat de intermediari, ne-a explicat prim-comisarul Gărzii de Mediu, Clara Adam.
De la începutul anului, pe această tematică au fost organizate 134 de controale şi au fost aplicate amenzi în valoare totală de peste 900 de milioane de lei vechi.