După evacuarea Căminului C, unde acum mai locuiesc, provizoriu, doar 2-3 familii, vara viitoare vine rândul Căminului D de la Istru, iar până la sfârșitul lui 2015, ambele cămine vor fi demolate. Este decizia luată de consilierii locali în ședința extraordinară de marți, 9 septembrie.
Pe lângă faptul că sunt un focar de infecție, cele două deja celebre cămine de la Istru sunt un mare pericol pentru cei care locuiesc în ele. Asta o spun experții, ce au realizat un raport de expertiză, conform căruia cele două cămine sunt în pericol de prăbușire, având structurile de rezistență grav afectate. Astfel, la o viteză a vântului de peste 100 km pe oră ori la un cutremur uşor, cele două blocuri s-ar putea prăbuşi în orice moment.
În aceste condiții, cele două cămine vor fi demolate, consilierii locali dându-și acordul pentru această operațiune. De altfel după cum se ştie, Primăria a început, deja, evacuarea Căminului C, unde au mai rămas 2-3 familii, ce urmează a părăsi, însă, blocul în sucrt timp, acesta urmând a fi primul demolat.
După aprobarea demolării celor două clădiri, următoarea măsură este înștiințarea, sub semnătură, a tuturor celor ce încă mai locuiesc în aceste cămine de pericolul la care se expun, dar și marcarea Căminul C cu celebra bulină roșie. Cei care aleg să rămână, totuși, acolo, rămân pe propria răspundere, pe riscul lor.
Până la sfârșitul lunii octombrie, se va face o triere rigurosă a persoanelor care locuiesc în Căminul D, urmând ca acolo să rămână numai cei care au dreptul, adică titularii contractelor de închiriere și rudele de gradul I. Nici aceștia nu vor mai locui, însă, prea mult timp în Căminul D, la vară, clădirea urmând a fi evacuată total. Cei care îndeplinesc condițiile legale vor primi o altă locuință socială, iar la sfârșitul anului viitor, și căminul D va fi demolat. În locul celor două clădiri ar urma să fie construite locuințe sociale, prin proiecte cu finanțare europeană.