Polițiștii giurgiuveni au omagiat Imnul Național în Piața „Tricolorului”, din municipiul Giurgiu.
Anul acesta se împlinesc nu doar 100 de ani de la Marea Unire ci și 170 de ani de la prima intonare documentată a actualului Imn Național al României. „Deșteaptă-te, române!” a fost intonat pentru prima dată la data de 29 iulie 1948.
Împreună cu stema de stat și drapelul, Imnul Național formează un trio de repere naționale, o adevărată piramidă național-identitară, cultivând sentimentul de aparență și fidelitatea față de statul în care ne-am născut.
Ziua Imnului Național, reprezintă o sărbătoare a conștiinței naționale, un prilej să ne aducem aminte, o dată în plus, ce ne unește pe noi românii.
Imnul de stat al României s-a născut odată cu ideea de afirmare a poporului român, fiind parte a patrimoniului național românesc, iar cinstirea lui reprezintă o datorie patriotică.
Devenit din anul 1990 Imnul nostru Național, „Deșteaptă-te, române!” a fost intonat prima dată la Râmnicu Vâlcea, pe 29 iulie 1848.
Astfel, „Deșteaptă-te, române!” a fost menit să ne fie alături în cele mai grele momente ale istoriei noastre, având un rol definitoriu în momente de restriște, când românii au avut nevoie de îmbărbătare, de încurajare.
Imnul țării este un simbol al națiunii, al țării noastre, pe care trebuie să-l onorăm așa cum se cuvine și intonarea lui are menirea de a menține trează iubirea de neam și de a păstra cu orice preț, demnitatea națională.
Cu prilejul acestui eveniment, duminică, 29 iulie a.c., la ceremonia publică militară și religioasă organizată în Piața „Tricolorului”, din municipiul Giurgiu, din partea Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au fost prezenți ofițeri din comanda inspectoratului.
De asemenea, polițiștii de la Poliția Municipiul Giurgiu au asigurat măsuri specifice cu ocazia ceremoniilor dedicate Zilei Imnului Național al României, când circulația autovehiculelor a fost restricționată în centrul orașului.