Actualitate Comunicate

În județul Giurgiu, racordarea satului românesc la rețeaua de gaze naturale va deveni REALITATE!

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrație, Ion Stefan, a anunţat recent demararea un program-pilot finanţat din fonduri europene pentru extinderea reţelei de gaz, de care ar urma să beneficieze sute de localități din România.
“Vrem să extindem reţelele de gaz din România, să conectăm satul românesc la gazul românesc. În Marea Neagră avem o comoară, o comoară care mai devreme sau mai târziu va trebui extrasă. Vrem să folosim aceste gaze naturale din Marea Neagră.
În termen cât mai scurt, vorbim de câteva luni, vom semna aceste contracte de extindere a reţelelor de gaz
”, a precizat Ion Ștefan.

În prezent, statisticile arată că doar unul din zece potenţiali consumatori din satele izolate îşi permite costurile de racordare la reţeaua de gaze, costuri ce ajung la câteva mii de euro.

„PNL și-a asumat, încă de anul trecut, prin campania ”PNL aduce gazul românesc în casele românilor”, modificarea a două legi importante: Legea energiei electrice și a gazului, prin care redăm competența autorităților locale de a înființa distribuții de gaz, și Legea offshore, prin care am asigurat banii necesari pentru finanțarea acestor investiții din taxele încasate de statul român din exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră”, a mai spus ministrul Ion Ștefan.

Nici județul Giurgiu nu va face excepție de la acest proiect, fiind depuse, deja, studii de fezabilitate pentru extinderea rețelei de gaz existente în orașul Mihăilești și pentru înființarea în alte patru comune. Conform promisiunii obținute de deputatul Alexandru Andrei, toate comunele aflate la mai puțin de 20 km de conductele de transport existente în județ pot beneficia, din vara lui  2020, de programul de extindere a rețelei de gaz, în situația elaborării și depunerii la Ministerul Dezvoltării, în regim de urgență, a documentației necesare.
Fiecare investiție de acest tip se ridică la valoarea de 20-30 milioane lei, ceea ce înseamnă că o sumă importanta este destinată dezvoltării județului Giurgiu.

În acest fel, racordarea la gazele naturale nu ar mai fi un vis interzis sătenilor, ci va putea deveni o realitate demnă de un trai civilizat, așa cum este firesc într-o societate europeană a secolului XXI.

Proiectul de racordare la gazele naturale în mediul rural reprezintă încă o dovadă clară de preocupare a guvernului liberal față de confortul și bunăstarea românilor. Avem resurse la îndemână pentru ca românii să se poată încălzi cu gaze naturale, este nevoie doar de voință pentru a crește procentul gospodăriilor racordate la rețeaua de gaze. Si cum la MLPDA, exista înregistrare numeroase cereri ale localităților din mediul rural pentru racordare, Guvernul Orban se va ține de promisiune!

Teodora Nicolau

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!