Actualitate

În municipiul Giurgiu, deszăpezirea a devenit o activitate permanentă

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local al municipiului, dar şi unor acte normative specifice, degajarea zăpezii şi a gheţii din jurul imobilelor este obligaţia deţinătorilor acestora. Asociaţiile de proprietari, cetăţenii, agenţii economici şi instituţiile trebuie să se ocupe de înlăturarea zăpezii din dreptul clădirilor pe care le deţin. De asemenea, reprezentanţii municipalităţii cer locuitorilor din Giurgiu să nu depoziteze zăpada pe care o scot din curţi pe străzi sau trotuare.

Administraţia municipală a continuat lucrările de degajare a zăpezii de pe străzi şi trotuare, lansând totodată un apel către locuitorii municipiului, către asociaţiile de proprietari şi agenţii economici să se alăture acestor eforturi. În multe cazuri, rezultatele au fost notabile. „În general oamenii au înţeles şi s-au ocupat de curăţarea zăpezii, este vorba şi despre locuitorii de la case dar şi de patronii magazinelor sau altor firme. Mai sunt şi zone unde lucrurile merg mai greu, în principal pe strada Ghizdarului şi Bălănoaiei, aici sunt multe imobile nelocuite sau sunt oameni în vârstă care nu pot să se ocupe de aşa ceva. Chiar dacă este o obligaţie prevăzută şi de Ordonanţa de Guvern nr. 21, nu se pune problema să aplicăm amenzi, oamenii trăiesc şi aşa destul de greu”, a declarat Petre Roşu, secretarul municipiului Giurgiu.

Reprezentanţii administraţiei locale fac apel, totodată, către cei care îşi curăţă zăpadă din curţi să nu o depoziteze pe carosabil sau în locuri unde poate îngreuna accesul autovehiculelor ori al pietonilor. De asemenea, posesorii de autovehicule trebuie să încerce să le parcheze astfel încât să permită accesul utilajelor care se ocupă de evacuarea zăpezii.

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!