O simplă extindere a unei şcoli s-a transformat într-un negru coşmar pentru autorităţile din Stăneşti. Începută în urmă cu cinci ani, construcţia n-a fost finalizată nici până astăzi, guvernul sistând sumele promise iniţial pentru investiţie. Două miliarde de lei vechi s-au dus pe apa sâmbetei, construcţia neterminată punând acum în pericol siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice.
Dacă şcolile din comuna Stăneşti sunt pregătite pentru începerea şcolii, nu acelaşi lucru se poate spune despre proiectul de extindere a unităţii de învăţământ principale din localitate.
Aprobat în urmă cu mai bine de cinci ani, proiectul de extindere a şcolii gimnaziale cu clasele I-VIII din Stăneşti a rămas blocat din cauza birocraţiei şi a nepăsării guvernanţilor.
Două miliarde de lei vechi s-au dus pe apa sâmbetei, în condiţiile în care clădirea nefinalizată a început deja să se deterioreze, iar zona a devenit loc de joacă pentru copii. Oricând bucăţi din zidul iniţial se pot desprinde şi provoca accidente, în condiţiile în care distanţa dintre scheletul acestei clădiri şi vechea şcoală este foarte mică.
Prezent în comună pentru inspectarea condiţiilor în care copiii vor începe şcoala şi grădiniţa, prefectul judeţului a sesizat şi problema clădirii neterminate.
Carmen Crişu a promis că va întocmi împreună cu primăria din Stăneşti şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean un memoriu pe care-l va trimite la Ministerul Dezvoltării. Aceasta speră că autorităţile vor aloca banii necesari pentru finalizarea lucrărilor.
Pentru a finaliza lucrările de extindere ale şcolii din Stăneşti sunt necesare cel puţin 10 miliarde de lei vechi. Situaţia gravă din comuna giurgiuveană nu este una singulară în judeţ, fiind de notorietate cazul Colegiului Naţional Ion Maiorescu din municipiu.