Actualitate Educație Social

Introducerea vaccinării anti-HPV, poate reduce substanţial mortalitatea prin cancer de col uterin!

Cancerul de col uterin reprezintă a doua cauză de mortalitate prin cancer la femeile din România şi principala cauză pentru femeile tinere, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 44 de ani. În fiecare an, în România sunt diagnosticate 4343 de cazuri noi de cancer de col uterin, iar 1909 femei pierd în fiecare an lupta cu această boală.

Introducerea vaccinării anti-HPV, ca metodă de prevenţie primară, complementar programelor de screening organizat, poate reduce substanţial mortalitatea prin cancer de col uterin, cu precădere la femeile tinere.
În acest context, a avut loc dezbaterea cu tema „Impactul vaccinării anti-HPV în prevenţia cancerului de col uterin şi a bolilor asociate HPV”, ce a avut loc marti, 12 iunie 2018, începând cu ora 12.30, la Teatrul „Tudor Vianu”(Cafeneaua Artiştilor) din Giurgiu.
Evenimentul şi-a propus să informeze şi să aducă în atenţia specialiştilor din domeniul sănătăţii, reprezentanţilor instituţiilor publice locale, precum şi părinţilor şi tuturor celor interesaţi, importanţa, beneficiile şi impactul vaccinării anti-HPV ca măsură primară de prevenţie a cancerului de col uterin şi a bolilor asociate infecţiei cu HPV. Astfel, la dezbatere au participat membri ai Parlamentului, precum şi reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Spitalului Judeţean Giurgiu, Colegiului Medicilor din Giurgiu, Societăţii Naţionale de Medicina Familiei Giurgiu, asociaţii de pacienţi, părinţi şi alte persoane interesate de subiect.
Initiativa a apartinut deputatului Cristina-Elena DINU, secretar al COMISIEI PENTRU SĂNĂTATE ȘI FAMILIE.
Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!