Actualitate

LA MULŢI ANI, CERCETAŞI!

GATA ORICÂND! ESTE DEVIZA CERCETAȘILOR ROMÂNI.ÎN FIECARE AN AU LOC PROIECTE IMPORTANTE DESFĂȘURATE DE CERCETAȘI, UNELE DINTRE ELE  PRESUPUNÂND MAI MULTE ACTIVITĂȚI ȘI, UNEORI, SĂPTĂMÂNI, LUNI DE PREGĂTIRE. DAR CEL MAI IMPORTANT ESTE CĂ ELEVII ÎŞI FORMEAZĂ AICI, LA CERECETAŞII ROMÂNIEI, CARACTERUL, ÎNCEPÂND CU PUNCTUALITATEA, POLITEŢEA, RESPECTAREA CUVÂNTULUI DAT!
Ziua mondială a cercetășiei este sărbătorită la 22 februarie și reprezintă ziua de naștere a fondatorului Mișcării „Scout” – cercetașii, Robert Baden-Powell, și, în același timp, activitatea cercetașilor specifică țărilor și culturii în care aceștia trăiesc.
Robert Baden-Powell a urmat o carieră militară și a încercat să reformeze metodele de pregătire militară, introducând activități distractive pentru ridicarea moralului trupelor. A fost distins, la Londra, de către regina Victoria, cu Ordinul Bath și avansat la gradul de general-maior, această avansare marcând finalul carierei sale militare. Ulterior și-a dedicat viața promovării păcii și toleranței.
În vara anului 1907 a organizat pe coasta de sud a Angliei (insula Brownsea), o tabără pentru 20 de tineri în care promova prin educație non-formală spiritul de aventură, lucrul în echipă și progresul personal, prin forțele proprii, acesta reprezentând momentul când a luat naștere Cercetășia, o mișcare care, în scurt timp, a luat o amploare deosebită în toate regiunile lumii. 
La nivel  naţional, există o tradiţie în ce priveşte funcţionarea  Cercetaşilor. Şi la Giurgiu  există tineri care au alocat din timpul loc acestei cauze şi sunt GATA ORICÂND! Fie că sunt lideri, exploratori, temerari sau lupişori, ei sunt un exemplu pentru comunitate, iar prin activităţile   organizate de-a lungul anilor au dovedit că voluntariatul poate fi sursa unor incredibile satisfacţii sufeteşti, dacă ai suficientă dragoste de dăruit.

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!