Actualitate Eveniment

“LET’S DO IT, DANUBE!”, LA A DOUA EDIŢIE

lets do itPentru al doilea an, giurgiuvenii vor lua parte la Campania “Let’s Do It, Danube!” lansată la Giurgiu de echipa judeţeană, o campanie de educare şi responsabilizare a cetăţenilor cu privire la protejarea Dunării.

Vineri, 20 martie a.c., a avut loc la Prefectura Giurgiu o conferinţa de presă organizată de echipa judeţeană “„Let’s Do It , România!” , la care a luat parte  prefectul Nina Carmen Crişu precum şi directorul magazinului Kaufland din Giurgiu.  Cu acest prilej s-a lansat cea de-a doua ediţie Let’s Do It, Danube!, un proiect ce s-a bucurat de succes şi în 2014, când s-a implementat pentru prima dată la nivel naţional.

“Data de 22 martie a fost desemnată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite ca fiind Ziua Mondială a Apei. Cu această ocazie, echipa judeţeană “Let’s Do It, Romania!” din Giurgiu lansează cea de-a doua ediţie a proiectului “Let’s Do It, Danube!”, ce se va implementa ca şi anul trecut în toate judeţele riverane Dunării”, a declarat, în deschiderea evenimentului, Mariana Mitroi, responsabil comunicare şi relaţia cu autorităţile.

Amănunte cu privire la eveniment a oferit Lăcrămioara Ocunschi, coordonator judeţean: “Campania “Let’s Do It, Danube!” are scopul de a educa şi responsabiliza cetăţenii cu privire la curăţenia apelor şi în special a Dunării. Campania debutează  cu o acțiune de curățenie la care sunt așteptați peste 3000 de elevi din toate județele dunărene. Acțiunea de curățenie marchează Ziua Internațională a Apelor de pe 22 martie. “Let’s Do It, Danube!” va continua cu o amplă campanie de educare ecologică în școlile din județele dunărene, prin intermediul training-urilor interactive susținute de echipele locale “Let’s Do It, Romania!”. Elevii vor învăța ce înseamnă un comportament responsabil față de mediu și care sunt lucrurile pe care le pot face, zi de zi, pentru a proteja planeta şi a reduce poluarea, primind în acelaşi timp şi informaţii despre fluviul Dunărea, fauna și flora pe care le găzduieşte. După training, urmează proiecţia filmului documentar “Dunărea, Amazonul Europei” în două părţi, creat de casa de producţie ScienceVision Filmproduktion GmbH, considerat ca fiind cel mai spectaculos documentar despre Dunăre realizat în ultimii ani. Campania de educare va continua cu concursul de creație “Exploratorii Dunării”, în care elevii vor împărtăși poveștile lor cu Dunărea și se va încheia cu o tabără în Delta Dunării dedicată elevilor cu rezultate deosebite. De asemenea, “Let’s Do It, Danube!” înseamnă și o acțiune de curățare a malurilor Dunării pe 27 iunie 2015, în apropierea Zilei Internaționale a fluviului.“Let’s Do It, Danube!” este realizat în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și este susținut de Kaufland România”.

Ca şi în 2014, un susţinător al acestui proiect va fi prefectul Nina Carmen Crişu. Aceasta consider că noi toţi ar trebui să avem un comportament responsabil faţă de mediul înconjurător. “Activitatea echipei are un caracter benefic pentru judeţul Giurgiu şi e bine că ea continua. Mă bucur că ia amploare din ce în ce mai mult, că oamenii implicaţi în această activitate sunt din ce în ce mai mulţi şi din toate domeniile, după cum afirmau şi fetele mele. După cum bine ştiţi, eu am mare încredere în ele şi iată că, în fiecare an îmi arată, din ce în ce mai mult că încrederea pe care am investit-o în ele nu a fost în zadar. Fetele ăşi continua activităţile cu o mai mare amploare, iar numărul partenerilor este de la an la an mai mare. Nu îmi rămâne decât să le urez succes, să desfăşoare cât mai multe acţiuni şi să aibă cât mai mulţi susţinători!”, a conchis prefectul Nina Carmen Crişu.

Prezent la eveniment, directorul magazinului Kaufland, Viorel Ţiculescu, a precizat că “proiectul va fi susţinut şi de noi. Este o onoare să participăm alături de “„Let’s Do It , România!” în această activitate, unică în ţara noastră. Sper ca şi anul acesta să obţină aceleaşi rezultate ca şi anul trecut. Pentru Kaufland România este important să fim o prezenţă responsabilă în societatea românească. Aşa cum susţinem învăţământul, aşa înţelegem să susţinem şi protecţia mediului, astfel încât copiii noştri să aibă parte de un mediu cât mai curat pentru a se dezvolta sănătos, frumos şi voios”.

Aşadar, şi la Giurgiu campania  „Let’s Do It, Danube!” începe cu o acțiune de curățenie care  marchează Ziua Internațională a Apelor,  sărbătorită  anual pe 22 martie. Succesul înregistrat de echipa judeţeană se datorează voluntarilor care s-au alăturat cauzei, copii, tineri şi adulţi. Ei au înţeles că voluntariatul este un mod de viaţă, un mod prin care trăieşti frumos şi îi faci şi pe cei din jurul tău să trăiască frumos. De aceea, exemplul lor ar trebui urmat şi de alţi giurgiuveni.

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!