Bineînţeles că nu i-a mulţumit rezultatul obţinut la alegerile europarlamentare din 25 mai, însă spun că au în PNL oameni serioşi şi maturi care vor şti cum să gestioneze situaţia. Liberalii giurgiuveni din organizaţia municipală, prin vocea liderilor lor, au venit cu precizări, analize şi opinii, după scrutinul de duminica trecută, vineri, 30 mai, în conferinţă de presă.
În primul rând, vicepreşedintele Liviu Popazu a anunţat că, în curând, cei din organizaţia municipală vor face o analiză detaliată, la rece, într-o firească perioadă de evaluare, de cercetare a mesajului transmis de oameni prin intermediul votului exprimat pe 25 mai.
„Nu mă impresionează prohodul pe care ni-l cântă adversarii noştri. Niciun scrutin nu este o bătălie finală, iar eu cred că PNL are oameni serioşi şi care ştiu să gestioneze această situaţie. Colegial le transmit celor din celelalte partide că, în politică, nu există victorii finale, ci de etapă”, a spus Popazu.
Presă militantă şi pârghii ale statului pentru partidul de la Putere
Liberalu a precizat că, în opinia sa, după o analiză atentă, rezultatul obţinut de USD nu este unul extraordinar, ţinând cont de arsenalul folosit. „După părerea mea, aceste alegeri au fost influenţate de un lucru pe care nu l-am mai întâlnit, din ’90 încoace, respectiv transformarea presei, din observator, în militant(…). Un alt element este acela al folosirii pârghiilor statului pentru întărirea partidului de la guvernare. Veţi vedea că rezultatele acestui scrutin nu sunt atât de relevante precum par”, a mai spus Popazu, în cel de-al doilea aspect expus, el referindu-se şi la decizia unor primari liberali de a da voturile PSD. „Unii n-au rezistat presiunilor şi au trecut de partea puterii, alţii au rezistat, unii nu s-au decis în niciun fel. Părerea mea este, însă, că fiecare trebuie să îşi urmeze drumul său, cu bune şi cu grele, iar cei care ne-au părăsit, probabil că n-au fost niciodată liberali. Noi trebuie acum să mergem înainte, să ne regăsim pe scena politică, să ne vedem de drumul nostru, al liberalilor”, a subliniat el.
În plus, liderii organizaţiei municipale a PNL Giurgiu au reamintit că formaţiunea a fost singura care a procedat corect în campania electorală, liberalii fiind aproape singurii care au desfăşurat-o ca la carte, cu discuţii de la om la om. Pe această idee a marşat şi liderul PNL din municipiu, Dumitru Beianu, reamintind diferenţele între argumentele prezentate de liberali şi cele ale social-democraţilor- care, de la Roşia Montană şi până la legile ce favorizează „baronii locali”- au demonstrat că PNL a venit în faţa oamenilor cu argumente reale.
„Trebuie să acceptăm că logica alegătorului, informat într-o anumită privinţă, dar, categoric, inteligent în mod suficient ca să aibă propria capacitate de filtrare şi interpretare a acestor lucruri a fost alta decât a noastră. În sensul că dumnealor au considerat că PNL, în ciuda tuturor argumentelor indubitabile, trebuia să rămână la Guvernare, să rămână în USL pentru că, mă gândesc eu, interpretez eu, cei 5 ani de criză economică severă, care sunt mult mai greu de susţinut la nivelul unei familii decât la cel al clasei politice, impun o anumită viziune şi ne obligă să ţinem cont de acest mesaj”, a spus Beianu.
Organizaţia municipală PNL Giurgiu, locul I pe ţară
Pe de altă parte, Dumitru Beianu a anunţat că, într-o analiză generală, organizaţia municipală a ocupat locul 17, la nivel central, cu numărul de voturi, respectiv 3650. Însă, din calculele rezultate, organizaţia municipală a PNL Giurgiu este pe locul I în ţară, privind procentul obţinut în municipiile reşedinţă de judeţ.
Altfel, liderul liberalilor din municipiu a subliniat aspectul relatat de Liviu Popazu, privind un „scor de etapă” obţinut la alegerile pentru Parlamentul European, precizând totodată că acest lucru nu-i descurajează pe liberali, dimpotrivă. Urmăriţi mai mult din declaraţiile celor doi, făcute, vineri, în conferinţă de presă, într-o Ediţie Specială, imediat după ştiri, la Valahia TV, www.valahiatv.ro , de la ora 19.30.
Cătălina Sfetcu