Îi ştim din partidul aflat la Guvernare acum 2 ani, formaţiune politică aspru criticată de parte din populaţie prin votul dat la parlamentarele din 2012. Membri marcanţi ai PDL s-au reunit acum în Partidul Mişcarea Populară, iar joi, 20 februarie, a fost anunţată oficial înfiinţarea organizaţiei de la Giurgiu. La eveniment a venit chiar Elena Udrea.
Despre vizita fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, la Giurgiu, cu ocazia investirii lui Marin Anton în funcția de președinte al organizației județene a Partidului Mișcarea Populară, s-ar putea spune că a trecut aproape neobservată de cei… 875 de membri cu care se laudă organizația județeană pe plan local. În schimb, primari, foști consilieri locali sau foști directori de deconcentrate ori reprezentanți ai administrației publice nu au lipsit de la întâlnirea cu conducerea centrală a partidului.
Preşedintele Mişcării Populare, Eugen Tomac, parlamentarii Elena Udrea, Florin Popescu, Daniel Funeriu, au venit, aşadar joi, 20 februarie, la Giurgiu, pentru a susţine echipa nou-formată aici. Adică, în primul rând, pe Nicu Ştefan şi pe proaspăt venitul de la PNL Marin Anton. Aşa cum era de aşteptat, discursurile lor au vrut să transmită că Mişcarea Populară ar fi o alternativă la ceea ce are acum scena politică. Recunoscând că fac parte din „partidul lui Traian Băsescu”, cei care au luat cuvântul au declarat că, deşi timpul este foarte scurt, la alegerile europarlamentare speră un scor cu 2 cifre.
Pe de altă parte, legat de plecarea lui Anton din PNL, cei din Mişcarea Populară au găsit o justificare menită să atragă, paradoxal, laude la adresa fostului liberal. Aceea că ar fi o premieră ca un parlamentar de la Putere să treacă la Opoziţie şi că, astfel, nu ar fi un traseist. În plus, luându-i apărarea, Elena Udrea a declarat, folosindu-se de propriul exemplu (cu referire la Traian Băsescu), faptul că Anton ar fi urmat întotdeauna un singur om, pe Theodor Stolojan. Totuşi, în ultimii doi ani, cât Marin Anton a fost în PNL, din câte ştim, Theodor Stolojan nu a fost o clipă liberal.
Revenind, Marin Anton, (re)renumit după scandalul cu eventuala închidere a supermarketurilor în week-end, a declarat că principalele sale obiective se referă la obţinerea unor rezultate foarte bune în alegerile viitoare, mai cu seamă la cele locale din 2016.
Altfel, aşa cum era de aşteptat şi cum estimau unii colegi din presa online, întâlnirea de la Giurgiu a avut ca scop şi demonstrarea că, odată cu plecarea lui Anton din PNL, alături de el vor merge şi câţiva primari. Deşi sunt, oficial, în alte partide decât PMP, şi nici nu vor putea să îşi dea demisia din formaţiunea lor pentru că şi-ar pierde mandatul, am văzut la evenimentul de joi edili precum cel din Ghimpaţi, Floreşti-Stoeneşti sau Daia.
Referindu-se la vizita sa în județul nostru, Elena Udrea a declarat că revine „de fiecare dată cu mare placere în Giurgiu, de acest județ fiind legate o serie de proiecte derulate pe perioada mandatului din Guvernarea Boc. Sunt lucruri concrete, pe care îmi face placere să le revăd, mai cu seamă că noi, ca partid, venim după un sfert de secol de dezamăgiri ale populației față de clasa politică, și nu putem spune decât că venim cu un suflu nou, cu profesioniști în domeniile lor și cu soluții”, mai preciza fostul ministru al Turismului.
Faptul că partidul pe care îl reprezintă acum, un fel de ”formațiune a lui Traian Băsescu”, nu este, în opinia membrilor și conducerii acestuia, un impediment.
Cătălina Sfetcu, Oana Călin
știre anterioară
știre următoare