O palmă pe obrazul şefului Inspecţiei Sociale Giurgiu, Laurenţiu Ionescu, a fost dată chiar de la şefii lui de la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, pe tema Comisiei de Evaluare a persoanelor adulte cu handicap.
Cei de la Minister, prin intermediul unei direcţii subordonate, anunţă că această comisie despre care s-a tot vorbit în ultima vreme este legală, având în vedere faptul că „activitatea desfăşurată de reprezentantul organizaţiei neguvernamentale în calitate de membru în cadrul comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, nu intră sub incindenţa Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale” este precizat CLAR într-un răspuns dat de Direcţia Protecţia Persoanelor cu Dizabilităţi din cadrul Ministerului Muncii.
Adică, nu este nevoie ca o asociaţie să fie acreditată pentru ca un reprezentant al său să facă parte dintr-o asemenea comisie. Răspunsul a fost prezentat, vineri, 4 aprilie, în conferinţă de presă, de preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Vasile Mustăţea.
Vă reamintim că şeful Inspecţiei Sociale Giurgiu, Laurenţiu Ionescu, a ieşit, în martie, în conferinţă de presă, susţinând că, în urma unui control la Comisia de Evaluare a persoanelor adulte cu handicap ar fi fost descoperite mai multe nereguli. Una viza faptul că preşedintele comisiei nu avea un master în studii socio-medicale, iar în urma acestui aspect el a fost schimbat, în baza unei hotărâri a Consiliului Judeţean.
Apoi, Ionescu reclama faptul că din comisie face parte reprezentantul Asociaţiei de Sprijin a Copiilor Handicapaţi Fizic România, filiala Giurgiu, ONG căruia i-a expirat acreditarea anul trecut.
Deşi conducerea DGASPC Giurgiu a explicat printr-un comunicat de presă, iar mai apoi într-o emisiune televizată la Valahia TV, de ce totuşi comisia este legală, Laurenţiu Ionescu a continuat cu ideea privind ilegalitatea, într-o altă conferinţă de presă, susţinută la săptămâna aceasta.
C.S.