Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a venit, miercuri, la Giurgiu, în vizită la Şcoala Generală nr. 10 din municipiu. După ce, iniţial, presa a fost informată că Remus Pricopie nu ar dori să stea de vorbă cu jurnaliştii, oficialul s-a înduplecat şi a răspuns curiozităţilor acestora.
Printre altele, Remus Pricopie a fost întrebat ce se va întâmpla cu şefii Inspectoratelor Şcolare care au obţinut calificativul „nesatisfăcător” la testările specifice pentru continuarea mandatelor, ştiut fiind faptul că şi inspectorul de la Giurgiu, Petre Petre, se află în această situaţie.
Ministrul a răspuns scurt şi, cumva, evaziv: „Cunosc situaţia, pe mine, însă, am spus de la început, de când am venit la minister, mă interesează stabilitatea, dacă totuşi schimbăm, să schimbăm cu ceva mai bun, nu cu ceva mai slab”.
Asta înseamnă că la nivelul învăţământului giurgiuvean nu poate exista ceva mai bun decât un inspector care obţine calificativul „nesatisfăcător”? Aşteptăm reacţiile colegilor dumnealui.
Revenind, însă, prezent în oraşul nostru, însoţit de vicepreşedintele Băncii Mondiale, pentru a vedea modul în care a fost implementat proiectul „Şcoală după Şcoală” la unitatea de învăţământ amintită, ministrul Educaţiei a şi vizitat două familii de romi ai căror copii sunt incluşi în acest program.
Remus Pricopie a precizat că vizita are legătură şi cu următorii bani ce vor putea fi accesaţi în sistemul educaţional prin intermediul Băncii Mondiale, dar a reamintit şi de sumele din fonduri europene redistribuite pentru investiţii la şcolile a căror reabilitare a început în 2008, dar nu a fost finalizată. În acest sens, ministrul a declarat că la nivelul judeţului nostru ar fi vorba despre circa 20 de unităţi. În plus, Pricopie a făcut referire şi la exerciţiul financiar 2014-2020, subliniind importanţa întocmirii unor proiecte în acest sens, prin intermediul Inspectoratelor Şcolare.
Cătălina Sfetcu
știre anterioară
știre următoare