Eveniment Politic

Nicolae Barbu – Activităţi administrative pentru atragere de capital politic

Nicolae_barbuPrecizând că va aborda fiecare temă strict în cadru instituţional, adică problemele administrative în cadrul Primăriei şi pe cele politice în cadrul partidului, Primarul Nicolae Barbu  şi-a început discursul din cadrul conferinţei de presă a PSD, de joi, 17 septembrie  a.c., tocmai cu această excepţie. A prezentat, pe larg,  acţiunile administraţiei locale  pentru semnarea Protocolului între Giurgiu şi Ruse privind cele 5 proiecte, cu o valoare de 30 milioane euro şi care vor fi depuse pe Proiectul comun România-Bulgaria,  dintre care Giurgiu va primi 12-13 milioane euro, iar Ruse 17-18 milioane euro. Este vorba de cele trei axe care au fost deschise- Mobilitate urbană, transport rutier unde proiectul are deja realizate studiile de fezabilitate şi pe cel  tehnic pentru programul interconectivitate între Giurgiu şi Ruse, Şoseaua Bucureşti, de la Spital până la intrarea în Remuş, Şos, Prieteniei şi str. 1 Dec.1918 până la abator, exemplificând faptul că  ceea ce a rămas  nefinalizat din acest program  transfrontalier  se va finaliza în continuare prin  Proiectul european. Suma alocată Primăriei Giurgiu în acest sens este de 4,7 mil.euro. Cel de-al doilea proiect, axa 1, – mobilitate urbană la transportul pe ape, care are o valoare de 2,8 mil.euro, prevedere amenajarea  canalului Sf.Gheorghe din zona cuprinsă între cele două silozuri. Aici,  se vor realiza lucrări de amenajare a malurilor, precum şi a unor pontoane, unde posesorii de bărci să-şi poată lăsa în siguranţă ambarcaţiunile.
Potrivit vorbitorului aflăm că, pe axa II – o regiune verde – este cuprinsă reabilitarea şi punerea în valoare a vechii cetăţi giurgiuvene, menţionând că, la această dată, stadiul existent  a depăşit faza de proiectare,  şi partea de consultanţă.  Lucrările sunt prevăzute a fi continuate tot printr-un program comun cu partea bulgară. Astfel, titular de proiect va deveni Primăria care va beneficia de alocarea celor mai fonduri. Tot axa II va cuprinde şi valorificarea potenţialului cultural intangibil ce va constitui obiectul unui proiect în valoare de 1,35 mil.euro şi va fi destinat zonei centrale a oraşului. Sumele vor fi destinate specialiştilor în lucrări IT , care vor realiza diverse jocuri de laser, care să reprezinte  scurte scene istorice  din momentele de referinţă ale oraşului. Turnul cu ceas şi farfuria  vor fi printre  obiectivele ce vor fi realizate în scopul propus.
Şi, cel de-al cincilea proiect pe axa V – o regiune sigură în caz de inundaţii –  prevede înfiinţarea unui Centru de intervenţie şi managementul riscului acestui fenomen şi a fost stabilit să funcţioneze în carul Poliţiei locale.
Astfel,  cu aceste cinci proiecte  care se înscriu în strategia de dezvoltare locală a municipiului dar şi în masterplanul  de dezvoltare a euroregiunii Ruse-Giurgiu, actuala conducere a Primăriei Giurgiu  se va prezenta , în 2016,  în faţa cetăţenilor   în vederea obţinerii celui de-al doilea mandat, plecând,  tocmai, de la importanţa  implementării acestor proiecte.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!