Actualitate

O educaţie solidă începe încă de la cele mai fragede vârste! Oferta educaţională în domeniul prevenirii consumului de droguri în mediul şcolar 2018-2019

 În data de 24.10.2018, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu s-a derulat o activitate de instruire a inspectorilor şcolari şi directorilor de şcoli şi licee din judeţul Giurgiu de către specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Giurgiu, activitate referitoare la modalităţile de implementare în anul şcolar 2018-2019 a proiectelor naţionale realizate de Agenția Națională Antidrog (ANA), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).
În cadrul activităţii au fost analizate activităţile din cadrul proiectelor naţionale de prevenire în rândul populaţiei preşcolare şi şcolare realizate la nivelul judeţului Giurgiu în anul şcolar 2017-2018, în baza Protocolului de parteneriat încheiat între ANA şi MEN, conform Strategiei Naţionale Antidrog 2013-2020 şi a fost prezentată oferta educaţională în domeniul prevenirii consumului de droguri în mediul şcolar, pentru anul şcolar 2018-2019:

  1. Proiectul ,,CUM SĂ CREŞTEM SĂNĂTOŞI”- formarea de deprinderi de viaţă sănătoasă în rândul copiilor de vârstă preşcolară şi şcolară mică (clasa pregătitoare).
  2. Proiectul ,,ABC-UL EMOŢIILOR”- formarea şi consolidarea abilităţilor emoţionale cu rol de factori de protecţie în rândul elevilor din clasele I si a II-a.

3.Proiectul ,,NECENZURAT”- formarea în rândul elevilor de 12 – 14 ani a unor abilităţi de viaţă, necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în legătură cu pericolul consumului de tutun, alcool şi droguri.
4.Proiectul ,,EU ŞI COPILUL MEU”- creşterea nivelului de sensibilizare şi responsabilizare a familiilor în vederea oferirii de modele pozitive copiilor.

  1. Proiectul „MESAJUL MEU ANTIDROG”- dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos.

????????????????????????????????????

De asemenea, cadrele didactice au fost informate despre serviciile oferite de centrele Agenţiei Naţionale Antidrog pentru asigurarea asistenţei medicale, psihologice şi sociale pentru persoanele consumatoare de droguri, au fost  prezentate riscurile consumului de alcool, tutun şi droguri, precum şi legătura dintre consumul de substanţe interzise şi lipsa de comunicare dintre părinţi şi copii – factor de risc asociat consumului de droguri.
***
Cu toţii ştim că o educaţie solidă începe încă de la cele mai fragede vârste.
În domeniul prevenirii consumului de droguri este mai important şi mai eficient să vorbeşti despre încredere, stimă de sine, gestionarea emoţiilor, stil de viaţă sănătos, decât despre droguri în sine!
Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Giurgiu

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!