Politic

O măsură anticriză eficientă: sprijinirea investitorilor privaţi

Motorul economic poate fi repornit dacă statul ar sprijini investitorii privaţi şi i-ar ajuta să se dezvolte sau îşi menţină afacerile. Pe această temă, Petre Slăvescu, membru al Biroului Politic al Organizaţiei municipale a PNL, el însuşi investitor privat, a făcut mai multe comentarii în conferinţa de presă din data de 21 ianuarie.

Petre Slăvescu a arătat că existenţa şi funcţionarea firmelor private, mai ales a întreprinderilor mici şi mijlocii, ar duce nu numai la dezvoltare economică, ci şi la scăderea şomajului şi a efortului statului cu asistenţa socială. „O firmă, chiar şi de dimensiuni mai mici, asigură cel puţin existenţa unei familii, chiar a mai multor persoane, care nu ar mai fi nevoite să apeleze la ajutorul de şomaj şi în plus, sunt create venituri la bugetul statului din taxe şi impozite. Din păcate, de doi ani de zile, Guvernul a descurajat iniţiativa privată, taxele şi impozitele sunt atât de mari încât nu pot fi suportate, mai ales cu veniturile actuale. Suntem în situaţia de a deveni sclavi fiscali. Mai mult de 25% din tinerii de peste 25 de ani nu au loc de muncă, sunt familii care nu se mai pot întreţine. Ce pot face aceşti oameni? În actualele condiţii, chiar şi un ministru al Economiei dacă ar înfiinţa o firmă nu ar rezista nicio lună. Vorbim de salariu mediu de circa 150 de euro şi de taxe şi impozite de mii de euro. Sunt pur şi simplu indignat de felul în care tratează guvernanţii de astăzi aceste lucruri”, a declarat Petre Slăvescu.

El a făcut referire şi la lipsa de perspectivă cu care se confruntă tinerii talentaţi, în special în domenii care au mare căutare în statele civilizate. „La noi avem parte de o inversare a valorilor, ca o piramidă cu vârful în jos. Dacă s-a ajuns ca o secretară dintr-un minister să câştige mai mult decât un medic care salvează vieţi, ce am putea să mai comentăm. Iată şi un alt exemplu. La un concurs de robotică de la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, unde am fost participant şi sponsor, au luat parte studenţi dintre cei mai valoroşi. Mulţi dintre ei nu au posibilităţi materiale, dar pentru a-şi realiza roboţii trebuie să cheltuiască între 1000 şi 2000 de euro, bani pe care îi obţin cu greu. Statul nu îi ajută cu nimic, şi vorbim aici de tineri inventatori. La astfel de concursuri vin reprezentanţi ai unor firme foarte mari din Europa, care preiau date despre aceşti tineri şi îi contactează pentru a-i angaja. Aceşti tineri pleacă şi lucrează în străinătate, talentul lor este pus în valoare pentru alţii în loc să fie ajutaţi să lucreze şi să creeze aici, în România”, a explicat Petre Slăvescu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!