Informaţia că iarna 2013 va fi cea mai geroasă din ultimii ani s-a răspândit repede, aşa că depozitele de lemne pentru foc şi cărbune din Giurgiu au început să fie reaprovizionate cu astfel de combustibili solizi. În plus, profitând de anunţul privind posibila majorare a preţului gigacaloriei cât şi al gazelor naturale, cei de la depozitele din municipiu vin cu oferte.
Pentru că în această iarnă se estimează că preţul gigacaloriei va înregistra creşteri considerabile astfel încât ar putea ajunge la 460 de lei, iar gazele naturale se vor scumpi cu 1% încă de la 1 octombrie, patronii depozitelor de lemne şi cărbune din Giurgiu au început să vină cu diverse oferte.
Preţul lemnelor diferă în funcţie de zona în care sunt amplasate centrele de depozitare dar şi de pachetul de servicii. Astfel, o tonă de lemne sparte porneşte de la 280 de lei. La un alt depozit din oraş însă preţul aceleiaşi cantităţi este de 300 de lei, însă în aceşti bani este asigurat şi transportul.
Printre combustibilii solizi ieftini se numără şi lihnitul care este vândut cu preţul de 280 de lei pentru o tonă. Specialiştii susţin că încălzirea cu lemne şi cărbune este mult mai ieftină faţă de orice altă modalitate, cheltuiala fiind redusă la jumătate.
În ciuda faptului că ofertele de la depozitele de lemne au început să apară, giurgiuvenii nu prea s-au înghesuit să îşi facă provizii pentru vremea rea.
1 comentariu
Salut, unde in Jud. Guirgiu e depozitul de lemne si carbuni? si daca oferiti transport pana in hotarele Giurgiu?