Motivat atât de performanţele proprii înregistrate în domeniul administraţiei judeţene, dar şi de volumul mare de lucrări, ce aşteaptă să fie finalizate, încă din timpul mandatului său, Dumitru Beianu este singurul politician, care şi-a asumat candidatura la preşedinţia Consiliului judeţean Giurgiu.
Deşi, practic, Dumitru Beianu nu ar putea avea un contracandidat de temut, teoretic, la această dată, ar fi trebuit să se cunoască şi identitatea celorlalţi competitori la funcţia de preşedinte al CJG, acest lucru asigurând o transparenţă recomandată din punct de vedere moral şi al respectului faţă de alegători, mulţi dintre cetăţenii judeţului având, realmente, nevoie de aceste informaţii, înainte de a merge la vot.
Dacă alte partide au înţeles să ţină la secret numele candidaţilor, cu riscul ca decizia lor să fie percepută ca o poziţie de nesiguranţă care, de cele mai multe ori conduce la eşecuri lamentabile, PNL şi-a asumat public acest deziderat, bineînţeles, şi pe fondul deţinerii unui bagaj bogat de experienţe şi realizări în domeniu.
Lăsând la o parte, însă, strategiile altora de abordare a campaniei electorale, este de reţinut că, doar PNL Giurgiu şi candidatul acestuia au avut curajul să se prezinte electoratului, deoarece, mai presus de toate, aceştia respectă oamenii şi părerile lor, dar şi nevoia acestora de informare pentru a vota în cunoştinţă de cauză. Aşadar, PNL cere în mod cinstit votul oamenilor, care să sprijine proiecte despre care aceştia să-şi spună părerea dacă sunt utile sau nu.
Plecând, aşadar, de la principiul respectului pentru problemele cetăţenilor pe care liberalii le cunosc în cea mai mare parte, PNL Giurgiu şi Dumitru Beianu vin cu soluţii structurate, punctual, în cadrul unui program complex, care tratează fiecare domeniu în parte, şi unde trebuie intervenit în forţă.
Considerate a fi urgenţa zero în viaţa judeţului, locurile de muncă, ce pot aduce echilibrul în fiecare familie, vor fi create prin dezvoltarea unor investiţii accesate pe fonduri europene, Dumitru Beianu fiind singurul preşedinte de Consiliu judeţean , care a confirmat la acest capitol, în timpul mandatului său fiind atrase peste 100 miliarde de euro.
După identificarea şi atragerea resurselor extrabugetare, Dumitru Beianu a demonstrat că fondurile proprii sau cele repartizate de la bugetul de stat au fost în mod judicios administrate şi direcţionate spre obiective absolut necesare, investiţiile în sănătate şi educaţie, fiind domeniile cel mai des reclamate ca neîntrunind condiţiile şi standardele de funcţionare.
Tocmai de aceea, din perspectiva revenirii sale la conducerea administraţiei judeţene, Dumitru Beianu a realizat, deja, programe şi direcţii de aplicare a măsurilor ce se impun, iar sănătatea şi educaţia nu sunt singurele domenii ce află în atenţia sa.
Începând, totuşi, cu acestea, Dumitru Beianu va continua investiţia în sănătate, iar stabilizarea medicilor la locurile de muncă din spitale şi policlinici se va rezolva prin asigurarea locuinţelor de serviciu pentru aceştia, dar şi găsirea unei forme de motivare pecuniară.
La fel de importanţă, educaţia copiilor, care vor asigura viitorul nostru de mâine, va beneficia de o atenţie aparte, copiii cu performanţe deosebite fiind sprijiniţi să-şi completeze cunoştinţele în cadrul unor centre organizate, iar cei care nu-şi pot achita naveta, spre unităţi de învăţământ din oraşe, li se vor deconta transportul.
Abordată încă din timpul mandatului trecut, problema realizării cadastrului general al judeţului a fost abandonată, ca de altfel multe dintre proiectele iniţiate şi lăsate în derulare de Dumitru Beianu. Acum, liberalul insistă asupra acestei idei, iar reluarea demersurilor în acest sens va fi abordată din prima serie a urgenţelor.
Apoi, infrastructura, protecţia mediului, promovarea imaginii judeţului, susţinerea cu mai multă aplecare a mediului de afaceri autohton, dar şi asistenţa socială sau asigurarea unei vieţi sigure, sunt domenii care se află, de asemenea, pe lista priorităţilor de abordare.
(N. Miţoi)