Judecând uneori cu inima, alteori cu mintea, conducerea administraţiei judeţane îi nedreptățește pe unii solicitanți de sprijin financiar.
E bine de știut pentru publicul larg, că ajutoarele solicitate de persoanele aflate în nevoi speciale, dar și cele cerute de organizații nonprofit sunt acordate de către Consiliile local și județean, însă fondurile pentru susținerea accestora provin din banii noștri, ai tuturor.
Dacă în ultima vreme, preşedintele CJG, Vasile Mustățea a recomandat consilierilor județeni să nu mai vină cu propuneri de ultimă oră, în cadrul ședinței aflate în dezbatere joi, acesta revine, însă, asupra deciziei, atunci când intervențiile pentru ajutoare sunt făcute de apropiaţi şi de domnia sa.
Astfel, în cadrul ședinței ordinare a CJG de joi, 22 octombrie a.c, aflăm că, pe ultima sută de metri, comisia de specialitate a mai adăugat, pe lista, deja existentă, încă cinci solicitări de sprijin financiar. Și ca să fie paritate la numărul intervențiilor, vicepreședintele CJ, Cristian Marciu, avansează și domnia sa o propunere care, bineînțeles, a fost luată în calcul de domnul Mustățea, pe motiv că înfățișează un criteriu similar altui caz, deja validat de comisia de specialitate.
Recunoscând că se convenise la renunțarea unor aprobării de sprijine fără verificări prealabile temeinice, președintele CJG încurajează, din nou, aceste practici, acceptând atât propunerile comisiei cât și pe a domnului Marciu.
Deși proiectul a trecut de votul aleșilor județeni, înregistrând doar un singur vot împotrivă, ne întrebăm și noi, la fel ca domnul Buduru, de altfel, de ce pentru unii se poate, iar pentru alții nu. Ca să nu mai vorbim despre cazul unui giurgiuvean, care avea mare nevoie de ajutor, diagnosticat cu o boală extrem de gravă, al cărui dosar a fost amânat pentru ședința următoare,în vederea verificării dosarului.
N. Miţoi
1 comentariu
Pai, daca tot e foarte grava, o amanare ii prinde de minune! Rusinos, extrem de rusinos!