Printre subiectele abordate în cea mai recentă conferinţă de presă de liderul liberalilor din municipiu, Dumitru Beianu, s-a numărat şi o interesantă paralelă între modul cum tratează cele mai importante domenii – sănătatea şi educaţia – PSD şi PDL.
„De doi ani de zile, de când este de guvernare, PSD a reuşit performanţa unică de a elimina total investiţiile susţinute de minister în domeniul sănătăţii. Am fost preşedinte de Consiliu Judeţean în vremea guvernării PDL; am avut probleme pe atunci, însă în acea perioadă, Guvernul a alocat bani pentru Spitalul Judeţean Giurgiu. Bani pentru reparaţii la acoperiş, bani pentru modernizare sălilor de operaţii, iar sumele nu au fost deloc de neglijat.
Acum, în guvernarea PSD, în utimii doi ani, Spitalul Judeţean Giurgiu nu a primit nici măcar un leu pentru investiţii. Mai mult decât atât, de la lună la lună, Spitalul de confruntă cu dificultăţi din ce în ce mai mari atunci când vine vorba de încasarea sumelor ce i se cuvin pentru serviciile medicale prestate, de la Casa de Asigurări de Sănătate”, afirmă preşedintele liberalilor din municipiu, Dumitru Beianu.
Nici în privinţa educaţiei, lucrurile nu stau mai bine. Continuând paralela între guvernările PDL şi PSD, Dumitru Beianu a precizat: „Pe vremea PDL, apărea Legea Educaţiei, o lege dezbătută public şi adoptată de-abia după ce s-a ajuns la o formă ce a mulţumit pe toată lumea. Luna trecută, însă, guvernul Ponta venea – pe”şest” – cu o Ordonanţă de Guvern, ce modifica această lege.
Şi nu întâmplător s-a apelat la Ordonanţă de Guvern, pentru că astfel de acte sunt foarte greu de atacat, singura instituţie ce poate ataca ordonanţele fiind Avocatul Poporului. Ordonanţa cu pricina reuşeşte să dinamiteze, practic, tot ce se cristalizase pozitiv prin Legea Educaţiei, desfiinţând defintiv prevederile privind numirile directorilor de şcoli de către un Consiliu de Administraţie, format din reprezentanţii profesorilor, părinţilor şi ministerului. În schimb, se păstrează avantajele acordate celor ce conduc universităţile de stat şi private, totul în interesul PSD.
Trist este şi că se introduce o a treia sesiune a Bacalaureatului, dar şi faptul că se încurajează şi liberalizează accesul la facultăţi fără bacalaureat, în special la facultăţi private. Este o ofertă otrăvită pentru tinerii care merg pe acest drum, pentru că vor face o facultate, însă vor constata că diplomele astfel obţinute sunt foarte greu acceptate pe piaţa muncii, pentru că se consideră – pe bună dreptate – că sunt obţinute prea uşor.
În opinia mea, poate ar fi mult mai avantajos pentru tinerii care acum ţin cu orice preţ să facă o facultate să se orienteze spre programele PNDR, care le dau posibilitatea de a primi bani frumoşi pentru a începe o afacere în mediul rural, o afacere agricolă sau non-agricolă. Cred că este o soluţie mult mai favorabilă decât să cheltuie banilor părinţilor degeaba prin tot felul de facultăţi private”, mai spune preşedintele Organizaiei Municipale PNL, Dumitru Beianu.