În contextul avertizărilor meteorologice – de precipitaţii abundente sub incidenţa cărora se regăseşte judeţul Giurgiu, poliţiştii giurgiuveni vor fi prezenţi la datorie şi pregătiţi să intervină alături de alte forţe ale MAI, autorităţi publice locale.
„În aceste condiții, se recomandă să adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și de trafic! Circulați cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, mai ales când carosabilul este umed, plouă torențial sau vizibilitatea este redusă sub 100 de metri.
Asigurați-vă o bună vizibilitate curățând parbrizul, geamurile laterale, luneta și de asemenea să vă asigurați de buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz, a sistemului de climatizare și dezaburire.
Porniți luminile de drum atunci când plouă, chiar și pe timp de zi, pentru a vă face mai vizibil în trafic, prevenind eventualele accidente.
Păstrați o distanță de siguranță față de autovehiculul care circula în față! Circulați cu viteza redusă, pentru a putea frâna în condiții de siguranță! Țineți cont de faptul că, în condiții de vizibilitate redusă, distanțele sunt mai greu de apreciat iar în condiții de ploaie aderența este foarte scăzută. Atenție la fenomenul acvaplanării sau la tipul de carosabil pe care rulați pentru că distanța de frânare diferă în funcție de acesta: asfalt, beton, piatră cubică.
Fiți conștienți că distanța de frânare este legată de viteza cu care conduceți, de condițiile meteo precum și de tipul de anvelope pe care le aveți montate pe autoturism. Ploaia poate duce la pierderea aderenței atunci când frâna sau comenzile volanului sunt bruscate.
Manifestați atenție la apa de pe carosabil, care poate să producă acvaplanarea în situația în care circulați cu viteză sau prea aproape de marginea carosabilului, în zona unde este strânsă apa, sau poate să vă atenționeze cu privire la o posibilă viitură.
Pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri ca intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi.
Conducătorii auto trebuie să-și sporească prudența pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieșirile din tronsoanele împădurite și sate, la intrările și ieșirile de pe poduri sau la încrucișările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ținuta de drum a mașinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.
Totodată, trebuie evitate oprirea/staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor (sau a panourilor publicitare), deoarece vântul puternic îi poate rupe”.
știre anterioară