Actualitate

Primăria Giurgiu va înfiinţa Direcţie de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului

Administraţia municipiului Giurgiu va avea în componenţă o nouă structură. Este vorba de Direcţia de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, care va fi înfiinţată ca urmare a unei ordonanţe de urgenţă adoptate de guvern.Secretarul municipiului Giurgiu, Petre Roşu, a anunţat în conferinţa de presă de marţi, 22 februarie, că noua direcţie va avea 21 de angajaţi şi va fi condusă de un arhitect atestat de Uniunea Arhitecţilor din România. Ordonanţa de Urgenţă nr. 7, emisă de curând de Guvern, prevede că la nivel de judeţ şi de municipii astfel de structuri trebuie organizate ca direcţii, la nivelul oraşelor pot fi direcţii sau servicii, iar la nivelul comunelor au statut de compartimente.

Înfiinţarea acestor structuri este impusă de nevoia unei dezvoltări urbanistice armonioase şi coerente şi de creşterea gradului de implicare a autorităţilor administrative în acest domeniu. „Se are în vedere în special faptul că în dezvoltarea urbană au apărut, de-a lungul timpului, multe disfuncţionalităţi, care au provocat costuri serioase. S-a constatat că în multe oraşe au avut loc desfiinţări ale spaţiilor verzi, sau acestea au fost ocupate fără discernământ, şi astfel au apărut inclusiv probleme privind protecţia mediului. Vom propune proiectul de înfiinţare a Direcţiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului în prima şedinţă a Consiliului Local, după ce va fi obţinut avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici”, a declarat Petre Roşu.

Arhitectul şef al Direcţiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului nu se subordonează unui alt funcţionar, el fiind doar în subordinea primarului.

Petre Roşu a arătat că pentru ocuparea acestei funcţii va fi organizat un concurs, după ce va fi primit avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici şi va fi emisă hotărârea Consiliului Local privind înfiinţarea noii Direcţii.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!