Lumea medicală este în doliu după ce prof. dr. Mihai Voiculescu s-a stins din viaţă, la vârsta de 70 de ani. Un om ales, un bun coleg și un prieten devotat. Prof. dr. Mihai Voiculescu a fost un om echilibrat, un om cu o oarecare dăruire faţă de toţi cei care îl căutau, un pedagog iscusit.O mare personalitate a lumii medicale românești și un profesionist desăvârșit. Un om integru. Dumnezeu să îl odihnească în pace!
Sicriul cu trupul neînsufleţit al prof. dr. Mihai Voiculescu este depus la Cimitirul Belu catolic, iar înmormântarea va avea loc miercuri, 31 august, ora 12.00.
Ani de zile, prof. dr. Mihai Voiculescu a susţinut, în memoria tatălui său, Şcoala „Academician Marin Voiculescu” din Giurgiu, a premiat an de an şeful de promoţie!
A fost membru de onoare al Asociaţiei de Părinţi ai Elevilor din Şcoala Academician Marin Voiculescu din Giurgiu.
Membru de onoare al APESAMV: Prof. Univ. Dr. Mihai Voiculescu.
Medic primar Medicină Internă; Medic primar Nefrologie; Doctor în Ştiinţe Medicale; Preşedinte al Asociaţiei Române pentru Studiul Ficatului; Secretar General al ROMTRANSPLANT
Mihai Voiculescu, fiul academicianului Marin Voiculescu, unul dintre fondatorii Institutului Clinic Fundeni, s-a născut la 22 noiembrie 1945. Medic specializat în nefrologie şi hepatologie. Preda la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. Era preşedintele Asociaţiei Române pentru Studiul Ficatului, care organizează în fiecare an Congresul Naţional de Hepatologie. Lucra la Institutul Clinic Fundeni, unde era şeful Centrului de Medicină Internă – Nefrologie.
A scris peste 100 de studii despre virusurile hepatice, publicate în reviste medicale de prestigiu. A adus în România celebra revistă „Lancet”, care apare în limba română. A fost secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, unde s-a ocupat de mai multe programe de sănătate.